Hoppa till huvudinnehållet

Lönemärket: ”Acceptabel nivå – men lätt att tycka att facken förhandlar dåligt”

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Richard Hassel, lokal klubbordförande för GS-facket på pappersföretaget Corex i Bäckefors, anser att lönenivån har satts på en ”acceptabel” nivå.
Richard Hassel, lokal klubbordförande för GS-facket på pappersföretaget Corex i Bäckefors, anser att lönenivån har satts på en ”acceptabel” nivå.

Facken inom industrin har kommit överens med arbetsgivarsidan om ett tvåårigt löneavtal.

– En acceptabel nivå, säger Richard Hassel, lokal klubbordförande för GS-facket på pappersföretaget Corex i Bäckefors, som samtidigt är självkritisk.

Fackordföranden om rekordhöga lönekravet: ”Vi arbetare har fått stå tillbaka”

Det handlar om en total ökning på 7,4 procent – varav 4,1 under det första året och 3,3 det andra året. Därmed är normen för löneökningar, det så kallade märket, på svensk arbetsmarknad satt.

Avtalets genomsnittliga årstakt på 3,7 procent är en rejäl sänkning från industrifacken ursprungliga krav på 4,4 procent.

Självkritisk

Richard Hassel tycker att det finns anledning för fackförbunden att rannsaka sig själva.

– Det är en acceptabelt nivå. Men det är lätt att tycka att facken förhandlar dåligt. Tyskland förhandlar om 8 procent så varför kan inte svenska fack göra detsamma? säger Richard Hassel.

Tarifflöner

Han svarar sig själv genom att sätta det i ett trestegsperspektiv.

– Tyskland är inte Sverige. I Tyskland förhandlar man om tarifflönerna (en lönestege där de anställdas löner ska öka utifrån anställningstid, ålder och utbildning). Förenklat kan man säga att man ökar lägstalönerna med 8 procent. I Sverige har vi också lägstalöner. Skillnaden är att vi får de 4,1 procenten på vår faktiska lön. Det blir en stor skillnad.

Standarden

Han fortsätter.

– Det som förhandlas fram i de centrala avtalen är det lägsta en arbetsgivare måste betala, det finns inget som hindrar att man förhandlar till sig mer lön på sin lokala arbetsplats.

– Märket sätter ju standarden för alla LO-förbund. Det är inte bara det egna, säger Richard Hassel.

Artikeltaggar

ArbeteArbetsgivareArbetsmarknadAvtalBäckeforsCorexGS-facketLOLönerRichard HasselTyskland

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.