Hoppa till huvudinnehållet

Kvicke anfallaren tillbaka i moderklubben: ”Här jag hör hemma”

Publicerad:
Filip Isbrand Fransson är tillbaka i moderklubben efter en utflykt till grannen Högsäter. Här under träning tillsammans med Jesper Karlsson.
Filip Isbrand Fransson är tillbaka i moderklubben efter en utflykt till grannen Högsäter. Här under träning tillsammans med Jesper Karlsson. Foto: Johan Lindahl

Filip Fransson lämnade Färgelanda IF för rivalen Högsäter inför förra säsongen. Men nu är den vindsnabbe 20-åringen tillbaka i moderklubben, ett år äldre och med rutin från division 4.

– Det är här jag hör hemma, säger han.

Fyra mål blev det i Högsäters GF för Filip Isbrand Fransson den gångna säsongen. Det efter att han tillsammans med ett gäng andra lämnat moderklubben, som då spelade i division 5, för kommunrivalen Högsäters GF i serien ett snäpp upp.

Uppgifter florerade om en splittring mellan vissa spelare och den dåvarande tränaren Christoffer Roos, som senare ersattes av Johan Niklasson, men Filip Fransson menar att han ville ha en ny utmaning.

– Det fanns lite olika anledningar. Jag ville prova lite högre upp, för femman var inte så attraktiv. Jag kände att fyran var nästa steg och där spelade Högsäter. Det blev nära för mig att köra, så det kändes rätt.

Naturlig flytt

Nu spelar Färgelanda IF också i division 4 och då blev det naturligt att komma tillbaka.

– Det är här jag hör hemma kan man säga. Det är här jag har spelat hela livet, säger Filip Fransson.

Nu ser han fram emot den stundande säsongen med sin moderklubb.

– Det känns jättekul. Försäsongen har varit bra både för mig och för laget.

Vad är rimligt att begära av FIF i år?

– Svårt att säga, men det klart man har lite ambitioner. Vi hoppas på det bästa.

Hur många mål gör du i år?

– Jag har inte satt upp något mål, men jag hoppas göra så många som möjligt.

Artikeltaggar

Christoffer RoosFärgelanda IFFilipstads IFFotbollHögsäterHögsäters GFJesper KarlssonJohan Niklasson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.