Hoppa till huvudinnehållet

Steffner aktuell med ny utställning – akvareller och vikingaplagg

Publicerad:
Tobias Johansson
tobias.johansson@dalslanningen.se
Ingalill Steffner är aktuell med en ny utställning på Eds bibliotek. /ARKIVBILD
Ingalill Steffner är aktuell med en ny utställning på Eds bibliotek. /ARKIVBILD Foto: Robin Widing

I början av april blir det vernissage på Eds bibliotek. Då ställer konstnären Ingalill Steffner ut sina alster som består av akvareller och klädsömnad.

Ingalill Steffner föddes 1950 i Göteborg, men bor sedan 1973 i Ärtemark. Nu är hon aktuell med utställningen Mina händers verk, som startar den 3 april.

“Akvarellmålande har jag börjat med på äldre dar. Jag fascineras mycket av akvarellfärgernas många olika egenskaper. Jag gör hela tiden nya upptäckter i hur färgerna beter sig och tycker, att det ständigt finns något nytt att lära mig av akvarellkonstens många olika tekniker. Akvarellfärger är lite som katter. De gör ofta som de själva vill och lyder inte alltid penselföraren”, skriver hon på sin hemsida.

I utställningen kommer det bland annat finnas ett fotografi på en teckning hon gjorde redan som tvååring, föreställande en katt. Men mestadels är det framförallt akvareller och kläder som hon skapat på senare år.

“Jag visar en hel del akvareller, både stora och små. Dessutom visar jag ett par vikingaplagg som jag sytt och mitt senaste alster, en balklänning till ett barnbarn, som tagit mig hela vintern i anspråk. Bob Dylan som ung får också vara med och jag visar också lite teckningar som jag gjorde i min ungdom”, skriver hon i ett mail till redaktionen.

Artikeltaggar

Bob DylanEdGöteborgKonstNöje/KulturUtställningarVernissagerÄrtemark

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.