Hoppa till huvudinnehållet

Tre anhållna för mordförsök efter blöt fest: ”Ganska mycket alkohol”

Publicerad:
Tre personer greps i Bengtsfors kommun för mordförsök under torsdagskvällen.
Tre personer greps i Bengtsfors kommun för mordförsök under torsdagskvällen. Foto: Johan Nilsson/TT

Tre personer greps under torsdagskvällen i Bengtsfors kommun för mordförsök efter att ha knivskurit en fjärde under en fest.

Gripandet blev stökig då en av dem försökte bita en polis. Under fredagen anhölls alla tre, som enligt jouråklagare Andreas Ferelius förnekar brott.

– De är hörda kort om deras inställning, säger han.

Klockan 21:45 på torsdagskvällen larmades polisen till en fastighet i Bentsfors kommun. Där anträffades en knivskadad man i 40-årsåldern.

När polisen kom till platsen fanns där tre personer utöver den knivskadade.

– Det var ganska mycket alkohol med i bilden så det var ganska svårt att få fram information, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på Polisregion Väst.

Den knivskurna avfördes omgående till Näl (Norra Älvsborgs länssjukhus). Tillståndet uppgavs senare under natten vara allvarligt men stabilt.

Försökte bita polis

De övriga tre, män i 50-, 35- och 25-årsåldern, greps misstänkta för mordförsök. Men ytterligare en misstanke tillkom i samband med gripandet.

– Det blir lite stökigt i samband med gripandet. En person misstänks även för våld mot tjänsteman, eller försök till våld mot tjänsteman, då han har försökt att bita en av poliserna, säger polisens presstalesperson Jens Andersson på fredagsmorgonen.

Fastigheten är avspärrad och de misstänkta kommer under dagen att förhöras och delges misstanke om brott. Platsen är på fredagsmorgonen fortfarande avspärrad och en teknisk undersökning kommer att göras.

Den skadade och de tre gripna är inte hemmahörande i området.

Sov ruset av sig på morgonen

På fredagsmorgonen sover fortfarande de misstänkta ruset av sig.

– Det kan ta ett tag innan de kan höras. Det var en blöt fest, de får ligga i några timmar innan de kan höras, säger Stefan Gustafsson.

De tre misstänkta gärningsmännen anhölls under fredagen och har senare kunnat höras. Samtliga förnekar brott.

– De är hörda kort om deras inställning. De förnekar brott. Tanken är att hålla vidare förhör under dagen med försvarare närvarande, säger jouråklagare Andreas Ferelius vid åklagarkammaren i Uddevalla, som nu är förundersökningsledare.

Den man som knivhuggits har på fredagseftermiddagen ännu inte kunnat förhöras, berättar Andreas Ferelius vid 16:30-tiden.

Polisen har under dagen gjort en brottsplatsundersökning. Där har ett misstänkt vapen anträffats.

– De har hittat det vapen som misstänks ha använts, en kniv. Och i övrigt har de hittat blodspår som stämmer överens med den skadebild som målsäganden har, säger Ferelius.

Vad som faktiskt hänt under festen är fortfarande oklart, berättar han. Polisen vet inte heller hur de fyra personerna känner varandra.

Beslut om häktning måste tas senast måndag klockan 12.

Förra veckan greps två personer i Billingsfors, även de misstänkta för mordförsök med kniv. Polisen misstänker inte att de två händelserna är kopplade till varandra.

– Det finns inget som tyder på det i nuläget. Man ska aldrig säga aldrig, men det finns inget som tyder på något samband, säger polisens presstalesperson Jens Andersson.

Artikeltaggar

AlkoholBengtsfors kommunBrott & blåljusDals LångedGripandenMordNälNorra Älvsborgs länssjukhusPolisregion VästStefan GustafssonSteneby

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.