Hoppa till huvudinnehållet

Knarkpåverkad mopedist åtalas även för inbrott i ett vandrarhem

Publicerad:
Den 55-åriga kvinnan från Bengtsfors åtalas vid Vänersborgs tingsrätt för stöld, rattfylleri och ringa narkotikabrott.
Den 55-åriga kvinnan från Bengtsfors åtalas vid Vänersborgs tingsrätt för stöld, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

En 55-årig Bengtsforskvinna åkte fast när hon körde moped knarkpåverkad. Nu åtalas hon för det – och för delaktighet i ett inbrott i Brålanda förra året.

55-åringen misstänks, tillsammans med en 50-årig man, ha gjort inbrott på vandrarhemmet i Brålanda i januari förra året och där stulit en mängd saker, bland annat en tv, två mobiltelefoner, kontanter, frimärken, passerkort, en översättningsapparat, mat och godis.

Där nekar båda två till brott.

Den 18 januari i år stoppades kvinnan när hon knarkpåverkad körde moped på länsvägen genom Bengtsfors. Provtagning visade att hon var påverkad av amfetamin, diazepem och hasch.

I detta fall erkänner kvinnan brott.

Rättegång i maj

55-åringen åtalas vid Vänersborgs tingsrätt för stöld, rattfylleri och ringa narkotikabrott och rättegången ska hållas den 2 maj.

Artikeltaggar

ÅtalBengtsforsBrålandaBrottBrott, lag och rättNarkotikabrottRattfylleriVänersborgs tingsrätt

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.