Hoppa till huvudinnehållet

Flera utredningar pågår efter dödsolyckan på Rexcell

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Efter påskhelgen kommer Arbetsmiljöverket att besöka Rexcell i Skåpafors.
Efter påskhelgen kommer Arbetsmiljöverket att besöka Rexcell i Skåpafors. Foto: Conny Hultgren

Flera utredningar pågår fortfarande parallellt efter den tragiska dödsolyckan på pappersbruket Rexcell i Skåpafors i februari. Efter påskhelgen kommer Arbetsmiljöverket att besöka arbetsplatsen.

Dödsolyckan på pappersbruket utreds av polisen – rubriceras som arbetsmiljöbrottFlaggan hissad på halv stång efter dödsolyckan – vd: ”Alla är väldigt berörda”

– Vi kommer att göra ett besök på Rexcell tisdagen efter påsk. Då hoppas vi att alla parter ska ha sammanställt vad de har kommit fram till i sina respektive utredningar av den tragiska dödsolyckan, säger Pirjo Jurmu, arbetsmiljöinspektör på Arbetsmiljöverket till Dalslänningen.

Hon berättar att det är fyra olika bolag inblandade som gör utredningar vid sidan av Polisens och Arbetsmiljöverkets egna utredningar.

– Det är förstås en bedrövlig situation att hantera för alla inblandade vilket vi har full förståelse för, säger Pirjo Jurmo.

I utredningarna ska parterna bedöma vilka faktorer som låg bakom händelsen, vilka åtgärder som eventuellt vidtagits eller som planeras för att förhindra att något liknande inträffar i framtiden.

Artikeltaggar

ArbetsmiljöverketBrott, lag och rättDalslänningenRexcellSamhälleSkåpaforsUtredningarÅtgärder

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.