Hoppa till huvudinnehållet

Cozy Design från Karlberg tog hem andrapris på UF-mässa

Publicerad:
Reporter Liselotte Lans
Liselotte Lans
liselotte.lans@provinstidningen.se
Axel Olsson, Gustav Ferm, Adam Orehult, Bekir Berisha och Mille Voldberg visar priset de fick på Fyrbodals UF-mässa.
Axel Olsson, Gustav Ferm, Adam Orehult, Bekir Berisha och Mille Voldberg visar priset de fick på Fyrbodals UF-mässa. Foto: Karlbergsgymnasiet

Cozy Design lyckades bäst av de ungdomsföretag som representerade Karlbergsgymnasiet under Fyrbodals stora UF-mässa som hölls nyligen i Trollhättan.

UF-företaget Cozy Design tävlade med sin glögghållare med karaff i kategorin årets hantverk under Fyrbodalsmässan. Juryn gillade elevernas idé och produkt och eleverna Axel Olsson, Gustav Ferm, Adam Orehult, Bekir Berisha och Mille Voldberg, på teknikprogrammet, kammade hem andrapriset.

Karlbergsgymnasiet hade skickat sex UF-företag till Fyrbodalsmässan, men Cozy Design var det enda som prisades i den hårda konkurrensen då samtliga Fyrbodalskolors UF-företag visade upp sig.

Ung Företagsamhet är en utbildningsorganisation förening som stöttar utbildning i entreprenörskap. Genom UF får skolelever möjlighet att som en del av undervisningen lära sig starta, driva och lägga ner företag.

Artikeltaggar

HantverkKarlbergsgymnasietMässorSkola och utbildningTrollhättanUng företagsamhet

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.