Hoppa till huvudinnehållet

Åmåls seger säkrade uppflyttningen för Billingsfors IBK: ”Känns otroligt bra”

Publicerad:
Billingsfors IBK är klart för division 2 nästa säsong, efter att man fått hjälp av Åmåls IBK.
Billingsfors IBK är klart för division 2 nästa säsong, efter att man fått hjälp av Åmåls IBK. Foto: Pontus Nordwall

Åmåls IBK säkrade nytt kontakt i innebandytvåan efter att ha besegrat BKI Sunnanå med 6–4 i tisdags. Det betyder att även Billingsfors IBK är klara för avancemang till division 2.

– Det känns otroligt bra. Målet var att ta sig till kval och det lyckades vi med.

Mycket stod på spel och det bjöds inte på något skönspel under tisdagskvällen, men till slut kunde dalslänningarna alltså avgöra i öppen kasse i slutminuten. Matchen var målmässigt jämn från början till slut och en bit in i andra perioden ledde Sunnanå med 3–2.

– Jäkligt skönt att vinna och jag tycker att Sunnanå var det sämsta laget i denna kvalserie. Vi tappade boll i mittzon alldeles för ofta och var loja i huvudena och det kändes som ett division 4-kval mer än ett division 2-kval, säger Åmåls Emil Gustavsson.

I och med segern säkrade Åmåls IBK fortsatt spel i division 2. Det står även klart att Billingsfors IBK tar klivet upp i tvåan, medan BKI Sunnanå blir sist i kvalserien och får fortsätta i division 3.

– Det känns otroligt bra. Målet var att ta sig till kval och det lyckades vi med. Sen gick det bra även i kvalet. Nu gäller det att ladda och snäppa upp alltihop kring träning och även mängden träning. Tanken är att gå upp till tre dagar i veckan, eftersom motståndet är bättre. Då får vi nog ligga lite mer tid på att träna, säger Billingsforstränaren Patrick Erlandsson.

Blir det firande nu?

– Det blir ett litet firande efter påsk där vi har lite avslutning ned middag och tillhörande kvällsaktiviteter. Det kan bli lite inofficiellt firande på gång på lördag också. Sen blir det väl en lite lättare träning imorgon kanske.

Matcherna ställs in

I och med att det redan står klart vilka som går upp och vilket lag som får stanna i trean får lagen själva välja om de två avslutande matcherna överhuvudtaget ska spelas. Helgens hemmamatch mot Sunnanå valde gästerna att hoppa över. Under torsdagen kom det också besked – även derbyt ställs in.

– Det var många killarna som inte ville spela. Jag förstår grejen. Risken är att det blir en match med dålig inställning eftersom allt är klart, säger ordförande Mats Nilsson i Billingsfors IBK.

Matchfakta

BKI Sunnanå – Åmåls IBK 4–6 (1–2, 3–3, 0–1)

Kvalserie till division 2 Värmland

Mål, första perioden: 0–1 (15.51) Noah Sandin, 1–1 (16.31) Andreas Bönström, 1–2 (17.33) David Bertilsson

Andra perioden: 2–2 (4.53) Simon Sjöström, 3–2 (6.52) Alfred Johansson, 3–3 (9.31) Edvin Lindahl, 3–4 (11.26) Eddie Gamnis, 4–4 (14.37) Rindert van Dijk, 4–5 (17.11) Sebastian Schützer

Tredje perioden: 4–6 (19.20) Emil Gustavsson

Utvisningar, Sunnanå: 1x2 min

Skott: 23–23 (9–10, 8–7, 6–6)

Publik: 90 (i ECG Arena, Kil)

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls IBKBillingsfors IBKBKI SunnanåInnebandy

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.