Hoppa till huvudinnehållet

Snöoväder på ingång – gul varning utfärdad

Publicerad:
Tobias Johansson
tobias.johansson@dalslanningen.se
Niclas Jonasson
niclas.jonasson@dalslanningen.se
SMHI har gått ut med gul varning för ymnigt snöfall. /GENREBILD
SMHI har gått ut med gul varning för ymnigt snöfall. /GENREBILD Foto: Janerik Henriksson/TT

Lokalt kom uppemot 15 centimeter snö under onsdagen. Men snön hann knappt smälta innan nästa gula varning kom. Under onsdagen utfärdade SMHI en ny vädervarning över Dalsland.

SMHI utfärdade på måndagen en gul varning över Dalsland. Snövädret drog in över Dalsland under natten och lokalt väntades uppemot 15 centimeter snö.

– Vi har ett snöfall som drar in strax innan midnatt, sådär vid tiotiden ikväll. Det drar in västerifrån och kommer sedan under natten och morgondagen röra sig västerut. Det lämnar Dalsland strax innan lunch imorgon. De mängder som är angivna i varningen är 5-10 centimeter snö, från tisdag midnatt till klockan nio på onsdagsmorgonen. Tittar vi på ett litet större intervall ser det ändå ut som det är uppe och nosar på 15 cm lokalt, sa Erik Höjgård-Olsen på måndagen.

Under onsdagen gick SMHI ut med ytterligare en gul varning. Den här gången för kraftigt snöfall torsdagseftermiddagen och natten mot fredagen. Varningen omfattar stora delar av Dalsland, däribland Färgelanda, Bäckefors och Ed.

Den gula varningen innebär att det kan ställa till problem i trafiken och ledde under onsdagen till att bussar och tåg fick ställas in.

Finns något vårväder i sikte?

– Nja, det är inte så mycket av den varan. Mild luft drar in lite kortvarigt under torsdag- och fredagsdygnet men sedan är det återigen kalluft som sveper ner över hela landet från och med lördag, och den kalluften ser ut att ligga kvar under hela tiodygnsprognosen som sträcker sig fram till natten mot långfredagen, sa Erik Höjgård-Olsen på måndagen.

Skolskjutsar i Dalsland inställda tills vidare

Artikeltaggar

DalslandErik Höjgård-OlsenMellerudSMHISnöTrafikVäder

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.