Hoppa till huvudinnehållet

Edsbowlarna föll tungt på hemmaplan: ”De var bättre”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Edsbowlarna föll hemma mot BK WIK. Alida Molander var poängbäst i laget.
Edsbowlarna föll hemma mot BK WIK. Alida Molander var poängbäst i laget. Foto: Pontus Nordwall

KS Edsbowlarna hade inte mycket att sätta emot när BK WIK kom på besök. Lidköpingslaget vann med klara 16–4. Nu väntar en spännande avslutning i jakten på nytt division 2-kontrakt.

– Risken finns att det blir kval, men det är något vi vill undvika, säger Alida Molander, poängbäst i matchen.

Gästerna från Lidköping vann en jämn första serie med 4–1 och fortsatte sen i samma stil.

– Matchen har jag inte så mycket att säga om. Motståndarna var det bättre laget men första serien var riktigt jämn och hade kunnat sluta hur som helst, säger Alida Molander, poängbäst för Edsbowlarna med 843 poäng.

Nu är det bara tre matcher kvar av serien, varav två spelas nästa helg i en tuff bortasväng mot serieledande Skrufscha från Vänersborg samt mittenlaget Trollhättan Dolphins. Edsbowlarna ligger kvar där man legat större delen av säsongen, på den åttonde och sista platsen som innebär att man slipper negativt kval. Men det är bara med en poängs marginal.

– Det finns ju såklart risken att det blir kval och det är ju något som vi såklart vill undvika så de sista matcherna kommer blir viktiga. En bortasväng till Vänersborg som kommer vara tuff då vi möter serieledarna och den helgen kommer jag inte att kunna åka med då jag har matcher med X-Calibur till Stockholm.

I seriens sista omgång kan det bli en riktig rysare hemma mot Team Mariestad, laget som jagar precis underifrån, från den översta kvalplatsen. Då är Alida Molander tillgänglig.

Matchfakta

KS Edsbowlarna–BK WIK 4–16

Division 2 norra Götaland

Kägelpoäng: 6139–6402

Bästa poäng, Edsbowlarna: Alida Molander 843, Kim Norbäck 806, Jonas Forsberg 798

Bästa poäng, WIK: Axel Wallin 918, Andreas Wik 847, Jan Nordberg 829

Artikeltaggar

Alida MolanderBowlingKS EdsbowlarnaLidköpingTeam MariestadTrollhättans kommunVänersborg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.