Hoppa till huvudinnehållet

Billingsfors IBK fick en bra start på kvalet: ”Reder ut det”

Publicerad:
Kapten Mäki klev fram när det gällde och gjorde fyra mål i segern mot Sunnanå.
Kapten Mäki klev fram när det gällde och gjorde fyra mål i segern mot Sunnanå. Foto: Johan Lindahl

Billingsfors IBK fick bästa möjliga start på kvalet till division 2 med seger borta mot BKI Sunnanå i torsdags. Trots en anstormning av hemmalaget i tredje perioden höll man undan och vann med 9–6.

– Sista perioden blir det mycket böljande spel men vi reder ut det, säger tränaren Patrick Erlandsson.

Billingsfors IBK inledde kvalet till division 2 på bortaplan mot vinterns seriekonkurrent i trean, BKI Sunnanå från Kil under torsdagen. Och det var också gästerna som började matchen bäst. Efter första perioden ledde man med 2–0, efter mål av Kim Mäki och Johan Jansson.’

I andra perioden utökade man ledningen till 3–0, innan hemmalaget spräckte sin målnolla och reducerade även andra gång till 2–3. Då skärpte Billingsfors till sig och kunde göra 4–2 och 5–2 innan perioden var slut.

Efter en förhållandevis målsnål inledning av matchen rasslade det till i den tredje perioden. Jakob Stavvik utökade Billingsfors ledning till 6–2 efter en minut, men sedan hände något. Hemmalaget kom kämpandes tillbaka och reducerade tre gånger om till 5–6 och matchen fick lite nerv. Men gästerna redde ut det och kunde gå ifrån till 9–5 och till slut vinna med 9–6.

– Vi startar matchen bra och för spelet i första perioden och kan gå ifrån med två mål. Andra period startar också bra men vi har en dipp mitt i perioden när vi blir för bekväma men kan ta oss tillbaka och avsluta perioden bra. Sista perioden blir det mycket böljande spel men vi reder ut det. En härlig start på kvalet med tre poäng, sa Billingsfors tränare Patrick Erlandsson efter matchen.

Billingsfors IBK gick därmed upp i kvaltabellens ledning, detta efter att Åmåls IBK besegrat BKI Sunnanå efter förlängning.

Matchfakta

BKI Sunnanå–Billingsfors IBK 6–9 (0–2, 2–3, 4–4)

Kval till division 2

Målen, första perioden: 0–1 Kim Mäki (07:08), 0–2 Johan Jansson (10:17) Andra perioden: 0–3 Kim Mäki (00:25), 1–3 Rindert van Dijk, 2–3 Viktor Danielsson (14:22), 2–4 Arvid Svensson (15:14), 2–5 Kim Mäki (15:42) Tredje perioden: 2–6 Jakob Stavvik (01:05), 3–6 Markus Lööf (02:22), 4–6 Herman Niljung (02:38), 5–6 Markus Lööf (10:37), 5–7 Jakob Stavvik (13:43), 5–8 Joakim Enoksson (14:54), 5–9 Kim Mäki (17:06) 6–9 Rindert van Dijk (18:05)

Skott: 20–22

Utvisningar, Billingsfors: 2x2 minuter

Publik: 120

Artikeltaggar

Åmåls IBKBillingsforsBillingsfors IBKBKI SunnanåDivision 3 Värmland HerrInnebandyKim MäkiSunnanå

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.