Hoppa till huvudinnehållet

Hantverk på vårig marknad

Publicerad:
Tobias Johansson
tobias.johansson@dalslanningen.se
På lördag och söndag, 25-26 mars blir det vårmarknad i Alltorps tingshus. /ARKIVBILD
På lördag och söndag, 25-26 mars blir det vårmarknad i Alltorps tingshus. /ARKIVBILD Foto: Tommy Löfgren

Under lördag och söndag 25-26 mars arrangeras vårmarknad i Alltorps tingshus, i Ödskölt. Där blir det försäljning av hantverk och fika.

– Vi har 26 hantverkare som kommer, det blir hantverk i textil, trä och horn. Sedan blir det caféverksamhet också, där det erbjuds bland annat räksmörgås och våfflor, säger Louise Klang, kassör och sekreterare i föreningen Alltorps julmarknad, som även anordnar vårmarknaden.

Detta blir den tredje vårmarknaden på Alltorp och Louise Klang förväntar sig mycket besökare.

– Jag tror det blir väldigt mycket folk för att nu börjar vi bli kända. Enda problemet vi har är en parkeringsplats som står under vatten. Men vi har löst problemet genom att stänga av den parkeringsplatsen för det är bara geggamoja där. Så vi öppnar en annan parkeringsplats lite längre bort istället, säger hon.

Nytt för i år är att de även kommer öppna en turistbyrå i det gamla häktet.

– Den kommer öppna nu under vårmarknaden, sedan kommer den hålla öppet även under sommarmarknaden som vi har under fem veckor, under juli och augusti, säger hon.

Artikeltaggar

HantverkSamhälleTextilÖdskölt

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.