Hoppa till huvudinnehållet

Billingsfors vinnare mot Sunnanå i division 2 Kval till div 2 Värmland herr

Publicerad:
BKI Sunnanå förlorade mot Billingsfors IBK
BKI Sunnanå förlorade mot Billingsfors IBK

Billingsfors vann borta mot Sunnanå i division 2 Kval till div 2 Värmland herr, med 9-6 (2-0, 3-2, 4-4).

– Vi startar matchen bra och för spelet i första perioden och kan gå ifrån med 2 mål. Andra period startar också bra men vi har en dipp mitt i perioden när vi blir för bekväma men kan ta oss tillbaka och avsluta perioden bra. Sista perioden blir mycket böljande spel men vi reder ut det. Härligt start på kvalet med 3 poäng en dags vila den får vi bjuda på vår bästa sida även mot Åmål, kommenterade Billingsfors tränare Patrick Erlandsson.

Billingsfors spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Kim Mäki och ett mål av Johan Jansson. Billingsfors var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 2-5.

Billingsfors startade också tredje perioden bäst. Laget gick från 2-5 till 2-6. Men Sunnanå svarade och gjorde 5-6.

Därefter var det dock Billingsfors som avgjorde. Laget gjorde tre mål på tre minuter och vann med 9-6. Sunnanå hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 6-9.

Kim Mäki gjorde fyra mål för Billingsfors. Sunnanås Rindert van Dijk gjorde två mål och totalt tre poäng.

Billingsfors vann senast lagen möttes med 6-4 i Billingsfors Bollhall.

I nästa match möter Billingsfors Åmål hemma på lördag 25 mars 16.00.

Artikeltaggar

Billingsfors IBKBKI SunnanåECG ArenaInnebandy

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.