Hoppa till huvudinnehållet

Tre föreningar går samman – arrangerar idrottsskola i sommar

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Eds FF brukar arrangera fotbollsskola på barn på sommarloven. Nu tar man det ett steg längre och arrangerar en idrottsskola tillsammans med Eds tennisklubb och Eds skidklubb.
Eds FF brukar arrangera fotbollsskola på barn på sommarloven. Nu tar man det ett steg längre och arrangerar en idrottsskola tillsammans med Eds tennisklubb och Eds skidklubb. Foto: Henrk Lundbjörk

Eds FF brukar arrangera fotbollsskola på barn på sommarloven. Nu tar man det ett steg längre och arrangerar en idrottsskola tillsammans med Eds tennisklubb och Eds skidklubb.

– För att bredda idrotten för barnen i Ed, säger Maartin Göthede i klubbens ungdomssektion.

Föreningen har de senaste åren arrangerat fotbollsskolan på anläggningen Bergslätt i Ed. Men istället för att, som tidigare, betala för Svenska Fotbollförbundets fotbollsskolepaket tar man ett nytt grepp till sommaren. Tillsammans med Eds Skidklubb och Eds Tennisklubb arrangerar man idrottsskola med, förutom fotboll, tennis och friidrott.

– Förslaget las fram till oss i ungdomssektionen och visa ja direkt. Det här gör vi för att bredda idrotten för barnen i Ed och framgent nå ett fungerande samarbete mellan de tre föreningarna, säger Maartin Göthede, i Eds FF:s ungdomssektion.

Idrottsskolan arrangeras i tre dagar under midsommarveckan. Man har räknat med att omkring 80 barn mellan 7 och 12 år dyker upp, men hoppas på fler.

– Förra året tog vi emot 80 stycken, så ambitionen är att ha minst samma antal i år, med en förhoppning om fler. I den bästa av världar lockar vi till oss barn från omkringliggande orter också, säger Maartin Göthede.

Arbetsnamnet just nu är Bergslätts idrottsskola. Anmälan är tänkt att gå ut i slutet av mars eller början av april.

Artikeltaggar

BarnEdEds FFEds TennisklubbIdrottSportSvenska Fotbollförbundet

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.