Hoppa till huvudinnehållet

Nu börjar kvalet: Billingsfors IBK tror på avancemang: ”Blir ett fint påskbrev”

Publicerad:
Billingsfors IBK kvalar till division 2. Tränaren Patrick Erlandsson tror på avancemang.
Billingsfors IBK kvalar till division 2. Tränaren Patrick Erlandsson tror på avancemang. Foto: Johan Lindahl

Division 3-kollegan BKI Sunnanå och Dalslandsrivalen Åmåls IBK är lagen som står mellan Billingsfors IBK och ett avancemang till division 2. På torsdag drar kvalet igång på bortaplan i Kil. Billingsforstränaren Patrick Erlandsson tror och hoppas att hans lag löser det.

– Det blir ett fint påskbrev, säger han.

Kvalserien till division 2 inleds nästa torsdag, den 23 mars, borta mot BKI Sunnanå, laget man mötte i seriens avslutande omgång. Då blev det seger med 6—4.

– Det ska bli riktigt roligt att få spela lite kval och att få chansen att gå upp. Det var en bra genomkörare i helgen mot Sunnanå. Eftersom vi ska spela två matcher till mot dem, var det skönt att gå segrande ur den. Nu vet vi att vi kan slå dem. Vi gjorde en riktigt bra insats, så vi tar med oss det tempot och fortsätter att ställa de kraven på oss själva, säger tränaren Patrick Erlandsson.

Redan lördagen efter möter man Dalslandsrivalen Åmåls IBK på hemmaplan. Lagen har stött på varandra vid flertalet tillfällen genom åren och flera av Billingsforsspelarna har dessutom ett förflutet i Åmål. Senast man möttes, säsongen 2017/2018, åkte BIBK ur division 2. Nu kan man istället skicka Åmål ur tvåan och ta deras plats.

– Derby är alltid derby. Historiskt sett har vi haft svårt för dem, men det är dags att ändra på det nu, säger Patrick Erlandsson.

Hur bra koll har ni på dem?

– Vi har hyfsat bra koll. De har ett par vassa målskyttar som vi har koll på. Och så är ju Skogsström (Jonathan) i målet duktig, säger han.

Två av de tre lagen går upp, det tredje åker antingen ur tvåan eller stannar kvar i trean. Billingsforstränaren tror att hans lag löser avancemanget.

– Jag skulle tro att vi och Åmål spelar i tvåan nästa säsong medan Sunnanå får stanna i trean. Det blir ett fint påskbrev. Om vi löser det får vi höja ribban i sommar och ligga i hårdträning. Det blir nog tufft i tvåan, säger han.

På lördagen 1 april väntar returen mot BKI Sunnanå i Billingsfors för att avsluta kvalet i Åmål den 6 april.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls IBKBillingsforsBillingsfors IBKBKI SunnanåInnebandySunnanåTräning

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.