Hoppa till huvudinnehållet

Föreningen tilldelades pris för sin värvning: ”Vi fick äran, berömmelsen och 5000 kronor i kassan”

Publicerad:
Ingvar Johannesson är ordförande i SPF Edsbygden. /ARKIVBILD
Ingvar Johannesson är ordförande i SPF Edsbygden. /ARKIVBILD Foto: Tommy Löfgren

Den lokala föreningen SPF Seniorerna Edsbygden har vunnit Sveriges pensionärsförbunds rekryteringstävling då de lyckats värva flest medlemmar av samtliga föreningar i distriktet. Summan på 5000 kronor kommer bland annat användas till att satsa på aktiviteten Äntligen måndag.

I början av mars tilldelades SPF Seniorerna Edsbygden 5000 kronor av förbundet då de mellan perioden första oktober till sista november förra året lyckades värva flest medlemmar i förhållande till sitt medlemsantal, i Norra Älvsborgsdistriktet, som består av ett 30-tal föreningar.

– När tävlingen var färdig så visade sig att vår förening med 140 medlemmar var den förening som lyckats få ihop flest nya medlemmar i förhållande till föreningens storlek. Vi lyckades få ihop omkring 15-20 nya medlemmar. Så vi fick äran, berömmelsen och 5000 kronor i kassan, säger Ingvar Johannesson, ordförande SPF Edsbygden.

Tävlingen har varit en del i att försöka väcka liv i pensionärsföreningarna, som tappat en del medlemmar under pandemiperioden.

– Vi har inte gjort någon aktiv medlemsvärvning och ringt till presumtiva, utan vi har istället varit väldigt generösa med att man inte behöver vara medlem för att få vara med i våra aktiviteter. Istället har vi bjudit in och sagt kom och häng med och se hur det känns, och det har resulterat i att vi har fått sådana som sagt: ”det här verkar roligt, vi vill bli medlemmar”, säger han.

Vad kommer ni att göra för vinstpengarna?

– Vi har ett samarbete med PRO där vi arrangerar något som heter Äntligen måndag, så en del av pengarna kommer gå till den budgeten. Det är en träff för seniorer och det har varit jättemycket folk, mellan 80-90 personer varje gång, och då blir det fika och underhållning med musik, social samvaro och trivsel, säger han.

Artikeltaggar

BudgetarEkonomiIngvar JohannessonMusikNöje/KulturPROSPF SeniorernaUnderhållning

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.