Hoppa till huvudinnehållet

Billingsfors U-lag klart för division 4: ”Lite för lätt”

Publicerad:
Alex Holm dubblar spel i A-laget med spel i U-laget. den här säsongen har han varit lagets bäste poänggörare med 50 poäng på bara 11 matcher.
Alex Holm dubblar spel i A-laget med spel i U-laget. den här säsongen har han varit lagets bäste poänggörare med 50 poäng på bara 11 matcher. Foto: Pontus Nordwall

Nästa torsdag inleder Billingsfors IBK kvalserien till division 2. Men föreningens U-lag är redan klart för uppflyttning efter att man slutat tvåa i division 5.

– Vi hade kanske föredragit än lite tuffare säsong, säger lagets tränare och och föreningens ordförande Mats Nilsson.

I fredags avslutade Billingsfors U-lag säsongen i division 5 västra genom att besegra Tösse U med 15–2.

Men det var klart sedan tidigare att man slutar tvåa i tabellen efter Skoghalls Utveckling U, vilket betyder uppflyttning till division 4.

Laget vann stort i många matcher, och gjorde nästan 200 mål på 18 matcher. Tränaren tillika föreningens ordförande Mats Nilsson hade hellre sett en mer utmanade säsong.

– Det är en väldigt ojämn serie. Det är många matcher som kanske blivit lite väl stora siffror. Man hade föredragit att vår unga hade fått möta lite bättre lag, en lite tuffare säsong för att få mer tävling. Vi har åkt på någon propp också, men i det stora hela var det lite för lätt, säger han.

”För lätt”

Nu hoppas han på en tuffare säsong nästa år i division 4.

– Det blir det garanterat nu. Vi har vunnit femman förut och gått upp i fyran, och det är faktiskt skillnad. Det gäller att lära sig att vara vass mot bättre motstånd. Det är lätt att tro att man kan göra samma sak i högre divisioner som i femman, säger Mats Nilsson.

Flera av spelarna spelar i både A-laget och U-laget. Bland annat forwarden Alex Holm som är laget bäste poänggörare i U-laget med 50 poäng på bara elva matcher.

Artikeltaggar

BillingsforsBillingsfors IBKBKI SunnanåInnebandyMats NilssonSkoghallTösse

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.