Hoppa till huvudinnehållet

Förskola hotas av nedläggning: ”Vi kommer ha 80 tomma platser”

Publicerad:
Barnkullarna i Dals-Ed minskar och det blir alltfler tomma förskoleplatser. Foto: Kallestad

Snörrums förskola i Ed kan komma att läggas ned. Anledningen är minskade barnkullar. Tjänstemännen har lagt ett förslag som ska behandlas av politiker och beslut ska tas vid nästa månads fullmäktigemöte.

– Det här är inte något som någon av oss vill men inför hösten 2024 kommer vi att ha 80 tomma förskoleplatser, redan i höst har vi 66 tomma platser. Vi ser att det även under 2023 är det få barn som föds, säger förvaltningschef Anna Andersson.

På måndagen hölls ett möte mellan vårdnadshavare, politiker, pedagoger, rektor och förvaltningschefen i frågan.

– Vi ville ha en dialog med vårdnadshavarna innan den politiska behandlingen. Det är viktigt att få alla perspektiv för att göra det bredare för politikerna när de ska besluta. Det kom in många viktiga synpunkter och inspel under mötet, säger Anna Andersson.

Ärendet ska beredas i fokusnämndens arbetsutskott och kommunstyrelsens arbetsutskott imorgon, onsdag. Oavsett vad resultatet blir kommer byggnaden där förskolan inryms att renoveras.

– Byggnaden är eftersatt och står på tur att renoveras så det kommer att göras oavsett, säger Anna Andersson.

Vid april månads fullmäktigemöte ska beslut tas om Snörrums förskola ska läggas ner eller inte.

Artikeltaggar

Anna AnderssonBeslutDals-Eds kommunFörskolorKommunstyrelsenSkola och utbildning

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.