Hoppa till huvudinnehållet

Lovande besked för BIBK inför stundande kval: ”Det kommer bli tufft”

Publicerad:
Billingsfors genrepade mot Sunnanå. seger 6–4. Kim Mäki (vänster) och Richard Lehmus (mitten) har stått för 58 poäng och betytt mycket för att Billingsfors nu spelar om uppflyttning.
Billingsfors genrepade mot Sunnanå. seger 6–4. Kim Mäki (vänster) och Richard Lehmus (mitten) har stått för 58 poäng och betytt mycket för att Billingsfors nu spelar om uppflyttning. Foto: Pontus Nordwall

I praktiken var det redan klart att Billingsfors IBK skulle få kvala till division 2 innan säsongens sista seriematch hemma mot BKI Sunnanå. Nu vann man med 6–4 vilket är lovande då laget från Kil väntar även i kvalet.

– Det skulle vara väldigt kul både för föreningen och ungdomarna om det blev spel i division 2 nästa säsong, säger forwarden Niclas Karlsson i Billingsfors IBK.

För Billingsfors IBK är det söndagens motståndare BKI Sunnanå tillsammans med division 2-jumbon Åmåls IBK som väntar i kvalet. Starten för kvalspelet är torsdagen 26 mars borta mot Sunnanå innan första hemmamatchen spelas två dagar senare mot Åmåls IBK.

– Känns bra att vi vänt en trend för det har varit väldigt upp och ner i matcherna under hela säsongen, säger Niclas Karlsson, som gjorde mål i söndagens avslutande seriematch mot Sunnanå.

Billingsfors genrepade mot Sunnanå. seger 6–4. Arvid Svensson försöker göra mål vid ena stolpen.
Billingsfors genrepade mot Sunnanå. seger 6–4. Arvid Svensson försöker göra mål vid ena stolpen. Foto: Pontus Nordwall

Med segern mot Sunnanå känns det väl riktigt bra för er inför kvalspelet eftersom ni bland annat möter dem?

– Det blir något helt annat i kvalet och kommer bli tufft. Sedan möter vi Åmål och ett derby är alltid ett derby. Hoppas vi kan hitta tillbaka till ett stabilare och jämnare spel som vi kan luta oss tillbaka på ifall det går tungt, säger Niclas Karlsson.

Billingsfors genrepade mot Sunnanå. seger 6–4. Axel Holm gjorde ett mål i dagens match och har gjort en fin säsong med 14 mål totalt.
Billingsfors genrepade mot Sunnanå. seger 6–4. Axel Holm gjorde ett mål i dagens match och har gjort en fin säsong med 14 mål totalt. Foto: Pontus Nordwall

Säker seger

I söndagens match tog Billingsfors ledningen redan efter 26 sekunder när Niclas Karlsson satte bollen i mål. De hade sedan två stolpskott innan Joakim Enoksson satte 2–0 i powerplay, vilket var pausresultatet.

Sunnanå var inte ofarliga men Billingsfors gjorde en stabil period.

Veteranen Niclas Karlsson, med många år i BIBK på cv:t, tror det blir ett tufft
kvalspel.
Veteranen Niclas Karlsson, med många år i BIBK på cv:t, tror det blir ett tufft kvalspel. Foto: Pontus Nordwall

I den andra perioden var det Billingsfors som skapade klart mest och 14 skott på mål borde gett mer än ett mål in på kontot. Ett mål gjorde också Sunnanå efter endast två avslut på mål men Billingsfors hade bra kontroll på matchen genom ledning 3–1.

Sunnanå fick en bra start på tredje med 3–2 direkt och chansen att kvittera på straff men då gjorde Filip Johansson en bra räddning. Billingsfors gick istället fram till 5–2. Sunnanå gjorde ytterligare två mål men Billingsfors tog till slut en 6–4 seger efter en bra och stabil insats.

Billingsfors genrepade mot Sunnanå. seger 6–4. Arvid Svensson stod för en assist i matchen.
Billingsfors genrepade mot Sunnanå. seger 6–4. Arvid Svensson stod för en assist i matchen. Foto: Pontus Nordwall
Matchfakta

Billingsfors IBK – BKI Sunnanå 6–4 (2–0, 1–1, 3–3)

Division 3 Värmland

Målen, första perioden: 1–0 Niclas Karlsson (00:26), 2–0 Joakim Enoksson (06:23), Andra perioden: 3–0 Alex Holm (03:15), 3–1 Markus Lööf (10:04), Tredje perioden: 3–2 Markus Lööf (00:14), 4–2 Rickard Lehmus (09:26), 5–2 Joakim Enoksson (09:54), 5–3 Simon Sjöström (10:56), 6–3 Niklas Andersson (13:26), 6–4 Simon Sjöström (18:14)

Skottstatistik: 42–13

Utvisningar, Billingsfors: 2x2 min

Sunnanå: 3x2 min

Publik: 114

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls IBKBillingsforsBillingsfors IBKBKI SunnanåDivision 3 VärmlandInnebandyKim MäkiRickard LehmusSunnanå

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.