Hoppa till huvudinnehållet

39-åring tog fyrhjulingen från festen – döms för grovt rattfylleri

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
39-åring tog fyrhjulingen från festen. Han stoppades av polis och nu har han dömts för grovt rattfylleri./GENREBILD
39-åring tog fyrhjulingen från festen. Han stoppades av polis och nu har han dömts för grovt rattfylleri./GENREBILD Foto: Johan Nilsson/TT

Den 39-årige Bengtsforsbon hade varit på fest utanför stan och tog fyrhjulingen hem. När han stoppades av polis på Centrumvägen i Bengtsfors hade han 1,2 promille alkohol i blodet.

Nu döms han till villkorlig dom och samhällstjänst.

39-åringen erkänner brott. Han hade varit på fest och druckit öl, vin och sprit när han tog fyrhjulingen hem. När han var nästan hemma och körde på Centrumvägen i Bengtsfors fick han se polisen.

Enligt egen utsago körde han bara i cirka 20 kilometer i timmen och stannade direkt när polisen dök upp.

Grovt rattfylleri kan innebära fängelse men omständigheterna i övrigt gör att Vänersborgs tingsrätt nöjer sig med att döma 39-åringen till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst, vilket motsvaras av en månads fängelse.

Rätten konstaterar att promillehalten var i den lägre skalan för att rattfylleriet ska bedömas som grovt. Dessutom förelåg liten risk för att mannens framfart skulle innebära trafikfara.

Artikeltaggar

AlkoholBengtsforsBrott, lag och rättFängelseRattfylleriSamhällstjänstVänersborgs tingsrätt

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.