Hoppa till huvudinnehållet

Revansch när Billingsfors besegrade Sunnanå

Publicerad:
Billingsfors IBK vann mot BKI Sunnanå
Billingsfors IBK vann mot BKI Sunnanå

När Billingsfors och Sunnanå senast gjorde upp var Sunnanå klart bättre och vann med hela 11-4. På söndagen tog Billingsfors revansch genom att vinna med 6-4 (2-0, 1-1, 3-3) på hemmaplan i division 3 Värmland herr i innebandy.

– En helt annan match än sist för idag var vi påkopplade och tog verkligen jobbet. Det är en av få 60 minuters insatser i år och en riktigt rolig match med bitvis riktigt fint spel ifrån vår sida. Försvarsspelet är i stort sett fläckfritt idag, enda negativa är saknaden av effektivitet framåt men positivt att vi skapar mycket. Vi tar med oss denna insatsen och laddar vidare inför kvalet, kommenterade Billingsfors tränare Patrick Erlandsson efter matchen.

Billingsfors ökade ledningen till 2-0 efter 6.23, när Joakim Enoksson slog till framspelad av Rickard Lehmus.

Billingsfors ökade ledningen till 3-0 genom Alex Holm efter 4.29 i andra perioden.

Efter 10.04 av perioden kunde Markus Lööf göra 3-1 för Sunnanå.

Billingsfors startade tredje perioden starkast. Laget gick upp till en 5-2-ledning. Men Sunnanå svarade och gjorde 5-3.

Därefter var det dock Billingsfors som avgjorde. Laget gjorde 6-3 med sju minuter kvar att spela genom Niklas Andersson på pass av Adam Enarsson. Sunnanå hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 6-4.

Sunnanås Markus Lööf stod för ett mål och två assist och Simon Sjöström gjorde två mål och ett assist.

Billingsfors har två segrar, en oavgjord och två förluster och 41–34 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Sunnanå har tre vinster och två förluster och 27–29 i målskillnad.

Det här betyder att Billingsfors slutar på sjätte plats, och Sunnanå på fjärde plats.

Artikeltaggar

Billingsfors BollhallBillingsfors IBKBKI SunnanåDivision 3 VärmlandInnebandy

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.