Hoppa till huvudinnehållet

Kvinnliga företagare prisades för sitt driv

Publicerad:
Annika Berntsson, Håkan Melin och Barbro Karlsson överraskade Nina Overland med blommor och diplom.

På Internationella kvinnodagen i onsdags passade Centerpartiet och Centerkvinnorna på olika platser i vårt område att uppmärksamma kvinnliga företagare för deras driv och kraft.

Centerkvinnorna och Centerpartiet i Högsäter utsåg Nina Overland till årets Företagskvinna 2023. Hon har varit egen företagare sedan 2017 då hon startade Laugar of Sweden. Hon tillverkar handgjorda och ekologiska tvålar i en lokal strax utanför Högsäter.

Nina Overland har själv arbetat i bland annat parfymeribranschen samt på Lofoten inom turistnäringen. Intresset för tvåltillverkning startade med anledning av att hennes mor inte kunde använda parfyrmerade- och industriellt tillverkade rengöringsprodukter.

Motiveringen lyder: "Vi vill uppmärksamma dig för att du är en driven och kreativ företagare, en stark kvinna som är en förebild för oss alla".

”Fått idel lovord”

I Bengtsfors kommun uppmärksammande Centerpartiet Malin Nätt, som driver Träningsstället, vilket Centerpartiet menar betyder mycket för Bengtsfors kommuns attraktivitet.

Marie-Therese Harfouche, Per Jonsson och Jim Jacobsson uppmärksammade Malin Nätt på Internationella kvinnodagen.
Marie-Therese Harfouche, Per Jonsson och Jim Jacobsson uppmärksammade Malin Nätt på Internationella kvinnodagen.

Motiveringen lyder: "Du har varit verksam på många områden och fått idel lovord. Även engagerad i ”vägbyggen” på landsbygden. En god medmänniska".

Artikeltaggar

Bengtsfors kommunCenterpartietEkologisktHögsäterLandsbygdLaugarMarie-Therese HarfoucheMiljöPer JonssonSamhälle

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.