Hoppa till huvudinnehållet

Bensinmacken blir kvar men Frendo stänger

Publicerad:
Reporter Britt-Marie Erlandsson
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Macken kommer att drivas vidare men butiken i nuvarande form försvinner.
Macken kommer att drivas vidare men butiken i nuvarande form försvinner. Foto: Thomas Wallin

När Bilbolaget nu säljer sin fastighet i Bengtsfors kommer Frendobutiken, som de drivit som franchiseföretag, att försvinna.

– Glasmästeriet tar över driften av bensinmacken och det blir inte lönsamt för oss att bara driva butiken, säger Kenneth Andersson, vd för Bilbolaget.

Glasmästare köper Bilbolagets fastighet: ”Man kan inte få ett bättre läge”

– Vi kommer att driva butiken fram till sista maj, säger han.

Nya ägaren och glasmästaren Jens Sjöström är öppen för om någon vill starta upp en ny butik.

– Det vore jätteroligt om någon som är intresserad och brinner för det ville starta en butik. Jag tror det skulle gå att få snurr på det, säger han.

”Jättekul”

Bilbolaget drev både bilverkstad och bilförsäljning i lokalerna i Bengtsfors men sedan maj 2021 har de enbart haft servicebutik och bensinmack. De tomma lokalerna kom med andra ord att ligga ute till försäljning länge.

– Det känns jättebra att det är en lokal företagare som köpt och kan utveckla sin verksamhet. Jättekul att det kommer bli verksamhet i lokalerna igen, säger Kenneth Andersson.

Artikeltaggar

BengtsforsBostad och byggenButikerFastigheterFrendoFörsäljningHandelKenneth Andersson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.