Hoppa till huvudinnehållet

Kvinnodagen firas med både allvar och skratt

Publicerad:
Sara Emilsson från Bengtsfors, en av alla duktiga lokala förmågor som kommer att sjunga på kvinnodagen.
Sara Emilsson från Bengtsfors, en av alla duktiga lokala förmågor som kommer att sjunga på kvinnodagen. Foto: Privat

Internationella Kvinnodagen imorgon firas i Bengtsfors med både sång och musik och tänkvärdheter på Odeon-bion. En rad lokala förmågor kommer att framträda från scenen och Sensus som arrangerar ser fram emot en positiv aktivitet.

– Vi kommer att ha lokala förmågor från Bengtsfors, Åmål och Ed, både de som uppträtt tidigare men även nya. Det är så kul när vi lyckas få med personer som inte är så vana att stå på scenen, säger Irene Malmberg, Sensus.

Bland de medverkande hittar vi Sara Emilsson, Agnes och Anki Frisk, en tjejgrupp från Bengtsfors, ”Jane” Benjamin Bryntesson och Edsrevyn med flera. Jonna Wikman kommer att visa sina tavlor med kvinnliga förebilder och berätta om dem. Dessutom kommer Ida Svanqvist från Åmål och delar med sig av sina erfarenheter om psykisk ohälsa.

– Det kommer att bli en blandning av både allvar och skratt under kvällen, säger Irene Malmberg som hoppas det kommer många kvinnor och även män.

– Män är också välkomna. Det blir ett tillfälle att skapa en mötesplats och lyfta fram kvinnan. Det är inte helt jämlikt överallt i samhället. Vi hoppas det kommer bli en positiv aktivitet, säger hon.

Kvällen kommer att börja med mingel i foajén innan scenshowen tar vid.

Artikeltaggar

ÅmålBengtsforsIréne MalmbergJonna WikmanMusikOdéonPsykisk ohälsaSångSensus

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.