Hoppa till huvudinnehållet

Jätteförlusten i DM – 0–15: ”Bästa laget jag mött”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
HEF Valbos tränare Lars-Åke Larsson ville säkerligen att tiden skulle ticka snabbare i matchen mot IF Viken.
HEF Valbos tränare Lars-Åke Larsson ville säkerligen att tiden skulle ticka snabbare i matchen mot IF Viken. Foto: Johan Lindahl

HEF Valbo fick en tuff start på damernas DM-gruppspel. Åmålslaget IF Viken, seriesegrare i division 2 i fjol, kom på besök och hade show. De ljusblå vann med 15–0(!) på konstgräset i Färgelanda.

– Jag har tränat damlag i tio år men aldrig mött ett så här bra lag, säger tränaren Lars-Åke Larsson.

HEF Valbo har hamnat i en tuff grupp i DM. Division 2-segrarna IF Viken från Åmål och etablerade division 3-laget Eds FF stå för motståndet.

Det förstnämnda kom på besök till Färgelanda i torsdags och åkte därifrån med 15 mål i bagaget. Gästerna vann med 15–0.

– Jag får nog säga att jag har tränat damlag i 10 år men aldrig mött ett så bra lag som Viken. De var riktigt, riktigt bra. Det kan blev lite väl stora siffror, men det var egentligen inte mycket att säga om. Allting gick så mycket fortare för dem, säger tränaren Lars-Åke Larsson.

Det var en nyttig läxa för tjejerna, som tog förlusten bra, menar han.

– Det är ingen fara, det är ingen som åker ur eller vinner en serie i mars. De insåg allihop att vi mötte ett väldigt bra lag, säger Lars-Åke Larsson.

HEF Valbo hade, till skillnad från förlusten mot Bengtsfors IF i februari, ett nästan ordinarie lag. Saknades gjorde Elsa Drottz, skadad, och Victoria Långström.

Spelade gjorde däremot mittfältaren Johanna Boman, ett av två nyförvärv från Frändefors IF. Emilia Karlsson spelade senast, men saknades i torsdags.

– Det är för tidigt att säga vad det är för spelare, men än så länge gör de bra ifrån sig på träning. Om inte annat blir det mer konkurrens i laget, säger tränaren Lars-Åke Larsson.

Bengtsforsbördige Wilma Enarsson gjorde fyra mål för Åmålslaget i matchen.

Matchfakta

HEF Valbo–IF Viken 0–15 (0–5)

DM, grupp A

Målen: 0–1 Cassandra Olsson (5), 0–2 Wilma Enarsson (15), 0–3 Joanna Facht (39), 0–4 Cassandra Olsson (41). 0–5 Wilma Enarsson (44), 0–6 Tuva Mossberg (48), 0–7 Tuva Mossberg (56), 0–8 Frida Jansson (59), 0–9 Wilma Enarsson (63), 0–10 Frida Jansson (67), 0–11 Frida Jansson (68), 0–12 Joanna Facht (72), 0–13 Wilma Enarsson (79), 0–14 Frida Jansson (80), 0–15 Frida Jansson (82)

Varning, Valbo: Rabije Osmani

Viken: Wilma Enarsson

Artikeltaggar

Bengtsfors IFEds FFFotbollFrida JanssonFrändefors IFFärgelandaIF VikenNyförvärvTuva MossbergValboÅmål

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.