Hoppa till huvudinnehållet

Fyra mål av Sofia Blixt när Åmål/Billingsfors vann – nytt kontrakt säkrat

Publicerad:
Sofia Blixt, här med Lina Ahlberg i Dottevik U bakom sig, gjorde fyra mål när Åmål/Billingsfors besegrade Skoghalls IBK U med 8–2 i Billingsfors sporthall i lördags.
Sofia Blixt, här med Lina Ahlberg i Dottevik U bakom sig, gjorde fyra mål när Åmål/Billingsfors besegrade Skoghalls IBK U med 8–2 i Billingsfors sporthall i lördags. Foto: Per Bäckström

Åmåls IBK/Billingsfors IBK besegrade i lördags tabelltrean Skoghalls IBK U med hela 8–2 (4–0, 1–1, 3–1) i Billingsfors bollhall.

När sedan IFK Heden förlorade hemma mot Grums IBK senare under eftermiddagen stod det klart att dalslänningarna spelar i innebandytvåan även nästa säsong.

Nu är säsongen över för Åmåls/Billingsfors, som avslutade seriespelet i Värmlandstvåan med fyra segrar och en oavgjord match och nu slipper ångestladdat kvalspel för att klara sig kvar i division 2.

– Den stora anledningen till att vi är bättre nu än i höstas är att träningsnivån har ökat under säsongen. Vi har kunnat träna och spela mer tillsammans i femmorna. Sedan var vi kanske inte riktigt förberedda på matchtempot i division 2, säger lagets tränare Patrik Blixt.

I lördagens match imponerade kedjan med Joline Carlsson samt systrarna Sanna och Sofia Blixt i offensiven. Joline är snabb och rörlig och öppnade ytor som Sanna och framför allt Sofia utnyttjade i lördagens match.

Fyra fullträffar

Åmål/Billingsfors var väldigt effektivt och Sofia Blixt stod för hälften av lagets målskörd med sina fyra fullträffar. Seger säkrades redan i den första perioden där dalslänningarna gick fram till 4–0. Sedan följde spelarna och ledarna matchen mellan IFK Heden och Grums IBK live i en app. Förlust för Heden skulle innebära att Åmål/Billingsfors kontrakt säkrades.

– Eftersom det var säsongens sista match stannade vi kvar i hallen och åt pizza tillsammans, men då trillade det in både 1–0 och 2–0 till IFK Heden. Det var först efter vi lämnade hallen som Grums kom igång och vände till seger med 6–4.

– Det har varit en ganska jämn serie och jag tycker vi hör hemma i division 2, säger Patrik Blixt.

Matchfakta

Åmål/Billingsfors – Skoghalls IBK U 8–2 (4–0, 1–1, 3–1)

Division 2 Värmland damer

Mål, första perioden: 1–0 (9.10) Sanna Blixt, 2–0 (14.15) Jonna Andersson, 3–0 (15.03) Sofia Blixt, 4–0 (19.33) Alwa Halldén

Andra perioden: 4–1 (0.28) Maja Persson, 5–1 (10.49) Sofia Blixt

Tredje perioden: 6–1 (0.32) Sofia Blixt, 7–1 (9.45) Sofia Blixt, 7–2 (15.45) Rebecca Eriksson, 8–2 (18.06) Filippa Morichetto

Utvisningar, Å/B: 2x2 min

Skott: 31–29 (11–6, 9–14, 11–9)

Publik: 44 (i Billingsfors bollhall)

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls IBKBillingsforsDivision 2 VärmlandGrums IBKIFK HedenInnebandySkoghall

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.