Hoppa till huvudinnehållet

Derbykryss gav Ellenö IK gruppsegern: “Det känns bra”

Publicerad:
Färgelandas nye mittback Ahmed Mohammed gjorde sitt andra mål i den röda tröjan i DM-derbyt som slutade 2-2.
Färgelandas nye mittback Ahmed Mohammed gjorde sitt andra mål i den röda tröjan i DM-derbyt som slutade 2-2. Foto: Pontus Nordwall

Fredagens DM-derby mellan Ellenö IK och Färgelanda IF slutade 2–2. ”Gästerna” Färgelanda låg närmast segern men var inte tillräckligt bra på att utnyttja sina målchanser vilket gjorde att matchen slutade oavgjort. Därmed är Ellenö IK vidare till semifinal.

– Det känns bra med 2–2 i ett derby och att gå vidare till slutspel, säger Kreshnik Bytyqi som gjorde ett av Ellenös mål.

Färgelanda började matchen mycket bra och redan efter tre minuters spel var de nära att ta ledningen. Ledningsmålet dröjde till det var spelat elva minuter då Kevin Abrahamsson satte bollen i mål. Kort därefter fick Ellenö till ett avslut men Jesper Olofsson i Färgelandamålet gjorde en suverän räddning.

Färgelanda fortsatte att föra matchen där ett skott i stolpen och en lobb från Johan Bäckström var nära att utöka ledningen. Istället kunde Ellenös nya målspruta Kreshnik Bytyqi utnyttja en målvaktsretur och kvitteringen var ett faktum när 32 minuter var spelat. Ellenö kom in i matchen på slutet av halvleken men sett till målchanserna så borde Färgelanda gjort fler mål.

Kreshnik Bytyqi gjorde mål för Ellenö IK. Gratuleras här av Christofer Jansson.
Kreshnik Bytyqi gjorde mål för Ellenö IK. Gratuleras här av Christofer Jansson.

Ellenö tog ledningen

Ellenö fick en bra start på den andra halvlek och tvingade Jesper Olofsson till en kalasräddning efter 51 minuters spel. Färgelanda som gjort det bra i den första halvleken tappade lite av spelet i andra och efter 76 minuters spel kunde Ellenö ta ledningen. Efter en kommunikationsmiss i Färgelandaförsvaret nickades bollen i eget mål, vilket kändes onödigt.

Ellenö IK hade ledningen med kvarten kvar efter att självmål av Färgelanda IF.
Ellenö IK hade ledningen med kvarten kvar efter att självmål av Färgelanda IF. Foto: Pontus Nordwall

Ellenö hade sedan en bra period utan att dock skapa så mycket och det var Färgelandas nye försvarare Ahmed Mohammed som satte kvitteringen när sex minuter återstod att spela. Färgelanda gick verkligen för segern på slutet men lyckades inte få in bollen och matchen slutade 2–2.

– En kul match men inte vår bästa. Mycket kämpande där båda lagen hade olika delar av matchen men ingen hade kylan att avgöra. Vi har en bra mix i år men är inte samspelta än, säger Målskytten för Ellenö, Kreshnik Bytyqi.

Färgelandas Erik Stensson utmanar en Ellenöspelare om bollen.
Färgelandas Erik Stensson utmanar en Ellenöspelare om bollen. Foto: Pontus Nordwall

Färgelanda gjorde det bra och låg närmast segern sett till antalet målchanser. Ellenö har ett lag som kommer bli väldigt spännande att följa under säsongen och Kreshnik Bytyqi är väldigt målfarlig.

– Vi gör en bra match och spelar bra fotboll så på det hela är jag nöjd. Vi skapar flest heta målchanser och låg närmast att få med oss tre poäng, säger Johan Niklasson tränare i Färgelanda.

Segern gör att Ellenö vinner grupp B före Färgelanda och går vidare till semifinal.

Matchfakta

Ellenö IK – Färgelanda IF 2–2 (1–1)

DM, grupp B

Målen: 0–1 Kevin Abrahamsson (11), 1–1 Kreshnik Bytyqi (32), 2–1 självmål (76), 2–2 Ahmed Mohamed (84)

Varning, Ellenö: Joel Svanbo-Pettersson, Daniel Alizade, Ilir Fazlija

Färgelanda: Jesper Olofsson, Jesper Karlsson, Erik Stensson

Publik: 113

Domare: Christer Antonsson

Artikeltaggar

EllenöEllenö IKFärgelandaFärgelanda IFFärgelanda kommunFotbollJesper KarlssonJesper OlofssonJohan BäckströmJohan Niklasson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.