Hoppa till huvudinnehållet

INSÄNDARE: Var inte för snabba att döma om Bengtsforshus

Publicerad:
Bengtsforshus kontor vid Storgatan.
Bengtsforshus kontor vid Storgatan. Foto: Tommy Löfgren

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Även om det gått galet med vissa saker i Bengtsforshus ska vi vara lite varsamma med varandra och inte alltför snabbt tro oss veta hur allting ligger till. Det är inte en person som ensam är orsaken till de missförhållanden som rått i Bengtsforshus. Det finns en styrelse som känt till eller borde ha känt till dessa. Det finns också en kommunstyrelse som har uppsiktsplikt för kommunens bolag. Nu ska det tillsättas en oberoende utredning, och kommunens revisorer ska som vanligt granska verksamheten. Jag tycker att folkdomstolen ska vänta med sitt domslut tills dessa granskningar är klara.

Jan Leander fullmäktiges ordf.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättGranskningarJan LeanderKommunstyrelsenSamhälleStyrelserUtredningar