Hoppa till huvudinnehållet

Centerpartiet vill hindra avveckling av sjukvården: ”Stoppa neddragningar”

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Centerkretsen i Bengtsfors kommun vill slå vakt om verksamheterna på Dalslands sjukhus i Bäckefors.
Centerkretsen i Bengtsfors kommun vill slå vakt om verksamheterna på Dalslands sjukhus i Bäckefors. Foto: Helena Lindgren

Utvecklingen går åt fel håll för sjukvården i Dalsland. Det menar Centerkretsen i Bengtsfors kommun som har skrivit en motion i ärendet till Centerpartiets regionstämma i Vara i maj.

Den 31 oktober 2022 avslutade vårdbolaget Aleris Närsjukvård sitt avtal vid närsjukhusen i Bäckefors, Lysekil och Strömstad. Sedan dess driver Nu-sjukvården verksamheten vidare. I alla fall under 2023.

”Vad händer 2024? Fortsätter Nu-sjukvården eller blir det en ny upphandling för privata vårdgivare?” frågar sig Centerkretsen.

Oron är stor inför framtiden, menar kretsen.

”Livsviktigt”

”I dessa besparingstider är det livsviktigt för dalslänningar och bohuslänningar att vi får ha verksamheten kvar. Var ska den utlovade nya Dalslandsambulansen placeras i juni 2023? Rehab och rehabbassängen stängdes den 31 oktober 2022. När öppnas de igen?”.

Centerkretsen fortsätter.

”Det har aviserats neddragningar av öppettiderna på jourerna i Bäckefors och Tanum från den 1 september 2023. Detta måste stoppas. Därför kräver vi att dessa viktiga frågor löses på bästa sätt för dalslänningar och bohuslänningar.”

Artikeltaggar

AlerisAvtalBäckeforsCenterpartietLysekilPolitikSjukvårdStrömstadUpphandlingVård och omsorgVårdgivare

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.