Hoppa till huvudinnehållet

Ung mittback klar för Färgelanda IF: ”En oerhörd tillgång”

Publicerad:
På bilden syns Ahmed Mohammed med två nöjda tränare, Johan Niklasson och Henrik Dahl.
På bilden syns Ahmed Mohammed med två nöjda tränare, Johan Niklasson och Henrik Dahl. Foto: Färgelanda IF

Han har redan hunnit spela matcher för klubben under försäsongen, och dessutom gjort mål. Men nu är 18-årige mittbacken Ahmed Mohammed officiellt klar för Färgelanda IF från IK Oddevold:s U19-lag.

– Han kommer bli en oerhört tillgång för oss, säger Mikael Stensson i föreningens fotbollsutskott.

Ahmed Mohammed är fostrad i IFK Uddevalla men tog klivet över till lokalkonkurrenten IK Oddevold inför säsongen 2021. 18-åringen beskrivs som bolltrygg, bra med båda fötterna och med ett bra driv i steget.

En knäskada satte lite käppar i hjulen för honom under fjolåret men under hösten var han helt återställd och har fått en flygande start i FIF-tröjan. I föreningens båda DM-matcher har han både spelat och övertygat. Senast mot Håfreströms IF gjorde han dessutom mål.

– Ahmed kommer bli en oerhörd tillgång för oss och förvärvet av honom är helt i linje med vad vi vill göra. Att få hit unga och hungriga spelare med potential och vilja att gå långt är där vi lagt fokus, säger Mikael Stensson i fotbollsutskottet.

Färgelanda IF säkrar första nyförvärven: ”De var prio ett”

Mohammed blir föreningens tredje nyförvärv efter Elias Gunberg och Filip Isbrand Fransson.

Så här säger 18-åringen själv om att skriva på för Färgelanda IF:

– Allt kändes nytt, men jag blev välkomnad på ett bra sätt. Vi har en riktigt bra tränare och jag är taggad på säsongen med det här laget. Det känns som en dröm och som början för mig, säger han.

Artikeltaggar

Division 4 Bohuslän-DalFärgelanda IFFotbollHåfreströms IFIFK UddevallaIK OddevoldJohan Niklasson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.