Hoppa till huvudinnehållet

Ny seger för Åmål/Billingsfors: ”Har tränat ihop laget och orkar mer”

Publicerad:
Malva Wijk Larsson, här i kamp med Filipstad IBK:s Matilda Strand i höstens seriepremiär, gjorde ett mål när Åmål/Billingsfors besegrade tabelljumbon Karlskoga IBF med 8–2 i fredags.
Malva Wijk Larsson, här i kamp med Filipstad IBK:s Matilda Strand i höstens seriepremiär, gjorde ett mål när Åmål/Billingsfors besegrade tabelljumbon Karlskoga IBF med 8–2 i fredags. Foto: Roger Pettersson

Halvvägs in i tredje perioden var det fortfarande jämnt, 2–3, mellan Karlskoga IBF och Åmåls IBK/Billingsfors IBK, men då gjorde dalslänningarna fyra mål på 82 sekunder och slutresultatet skrevs till 2–8 (0–1, 1–2, 1–5).

Cornelia Freed Hell gav Åmål/Billingsfors ledningen med första periodens enda mål. I andra perioden gick Å/B fram till en 3–1-ledning, men matchen mot tabelljumbon Karlskoga IBF, som inte hade tagit en enda poäng på hela säsongen levde halvvägs in tredje perioden.

– Det är ju så att de på pappret lite sämre lagen krigar så länge de är med i målprotokollet, säger Åmål/Billingsfors tränare Patrik Blixt.

Vid ställningen 2–3 med tio minuter kvar att spela exploderade målskyttet för Åmål/Billingsfors. Inom loppet av endast 82 sekunder gjorde Jonna Andersson, Filippa Morichetto, Sanna Blixt och Alwa Halldén varsitt mål och punkterade matchen.

– Vi gjorde mål i fyra byten i rad. Vi hade åtta ramträffar och med lite flyt kunde vi ha avgjort tidigare.

Obesegrat i februari

Åmål/Billingsfors har tre segrar och en oavgjord på sina fyra senaste matcher och är obesegrat i februari månad. Trots det är division 2-kontraktet långt ifrån säkrat.

– Det är lite märkligt att vi står över sista omgången och de andra lagen kan spela på vårt resultat i tabellen, men det är som det är med den saken. Det är bättre närvaro nu än på träningarna i höstas och vi har tränat ihop laget och orkar mer, säger Patrik Blixt.

På lördag spelar Åmål IBK/Billingsfors IBK säsongens sista seriematch. Laget avslutar hemma i Billingsfors bollhall mot tabelltrean Skoghalls IBK U. Vid seger stiger chansen kraftigt att laget hamnar på rätt sida om strecket i den jämna bottenstriden.

– Spelmässigt tycker jag Skoghall U är det bästa lag vi mött i serien. De rullade upp oss i förra mötet. Det är en tuff, men inte omöjlig uppgift.

Matchfakta

Karlskoga IBF – Åmåls IBK/Billingsfors IBK 2–8 (0–1, 1–2, 1–5)

Division 2 Värmland

Mål, första perioden: 0–1 (5.02) Cornelia Freed Hell

Andra perioden: 0–2 (8.10) Malva Wijk Larsson, 1–2 (11.08) Nathalie Johansson, 1–3 (13.28) Sofia Blixt

Tredje perioden: 2–3 (5.42) Nathalie Johansson, 2–4 (10.05) Jonna Andersson, 2–5 (10.18) Filippa Morichetto, 2–6 (11.07) Sanna Blixt, 2–7 (11.27) Alwa Halldén, 2–8 (13.46) Linn Larsson

Utvisningar, Å/B: 1x2 min

Publik: 45 (Karlbergshallen, Karlskoga)

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls IBKBillingsforsBillingsfors IBKDivision 2 VärmlandInnebandyKarlskogaMatilda Strand

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.