Hoppa till huvudinnehållet

Dödsolyckan på pappersbruket utreds av polisen – rubriceras som arbetsmiljöbrott

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Reporter Erik Dahlén
Erik Dahlén
erik.dahlen@nwt.se
En man i 40-årsåldern avled vid en arbetsplatsolycka på pappersbruket Rexcell i Skåpafors på tisdagen./ARKIVBILD
En man i 40-årsåldern avled vid en arbetsplatsolycka på pappersbruket Rexcell i Skåpafors på tisdagen./ARKIVBILD Foto: Thomas Wallin

En man i 40-årsåldern har avlidit efter en svår arbetsplatsolycka på Rexcells pappersbruk i Skåpafors, Bengtsfors kommun. Olyckan är föremål för en polisutredning och rubriceras som ett arbetsmiljöbrott.

Mannen klämdes i en lift på pappersbruket och avled till följd av skadorna han ådrog sig. Anhöriga är underrättade.

Larmet om olyckan kom vid 14.58. Räddningstjänsten skickade tre enheter till platsen. Även två ambulanser och en ambulanshelikopter larmades ut.

– Vi fick larm om att en person satt fastklämd och åkte därför dit med den typen av utrustning för att hantera en sådan situation. När vi kom fram hade personerna på företaget redan fått loss mannen, så därefter blev det rent sjukvårdsärende, säger Christian Rådén, räddningschef på räddningstjänsten i Bengtsfors.

Räddningstjänsten bistod därefter sjukvård och polis på platsen.

En förundersökning om vållande till annans död genom arbetsplatsolycka har inletts av polisen. Ärendet rubriceras i dagsläget som ett arbetsmiljöbrott.

Polisens tekniker kommer undersöka platsen, som spärrades av under tisdagen.

– Vi har en bild av vad som har hänt, men förundersökningen får visa om någon kan ställas till svars för vad som har hänt, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen i västra Götaland.

Enligt uppgifter till SVT Väst var det en inhyrd entreprenör som sysslade med underhållsarbete, som förolyckades.

Samtliga i personalen erbjöds stödsamtal under gårdagen, enligt samma källa.

Artikeltaggar

ArbetsplatsolyckorOlyckor och katastroferSkåpafors

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.