Hoppa till huvudinnehållet

Kommittén vill träffa nya organisationen och prata om framtiden

Publicerad:
Reporter Britt-Marie Erlandsson
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Kommittén vill prata om Dalslands sjukhus framtid.
Kommittén vill prata om Dalslands sjukhus framtid. Foto: Helena Lindgren

Kommittén för Dalslands sjukhus vill prata med den nya organisationen i Västra Götalandsregionen om sjukhusets framtid. Därför har de skrivit ett brev till regionstyrelsens ordförande med flera för att få reda på vart de ska vända sig.

Kommittén, som jobbar ideellt för Dalslands sjukhus framtid och nära sjukvård för dalslänningarna, hade nyligen möte och det framkom att det var svårt att greppa vem de ska tala med om sjukhuset.

Därför undrar de i brevet vem som driver frågan och beslutar om framtiden för specialistfunktionerna vid närsjukhusen i vårt område, efter 1 januari 2024. De vill också ha svar på om det finns privata intressenter och hur ledamöterna ser på förra nämndens beslut om inriktning, innehåll, lokalisering och organisation i Fyrbodal.

Dessutom vill de veta vem som driver frågan när det gäller rehabbassängens framtid vid Dalslands sjukhus.

”Vi ser fram mot att vid tillfälle som passar er, träffa presidiet eller annan i nämnderna för att samtala om sjukhusets framtid. Gärna när ni gör något besök i Bäckefors”, avslutar Kommittén för Dalslands sjukhus med ordförande Jerker Johansson.

Brevet har skickats till regionstyrelsens ordförande Helén Eliasson, presidiet för delregionala nämnden norra och operativa hälso- och sjukvårdsnämnden, respektive kansli. Kopia har gått ut till samtliga ledamöter och ersättare i nämnderna.

Artikeltaggar

BeslutBäckeforsDalslandHelén EliassonJerker JohanssonNämnderOrganisationerPolitikSjukhusVård och omsorgVästra Götalandsregionen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.