Hoppa till huvudinnehållet

17-åring misstänks för misshandel med tillhygge – släpptes på fri fot

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Enligt ett beslut i Uddevalla tingsrätt försattes 17-åringen på fri fot i torsdags. Men han är fortfarande misstänkt för grov misshandel.
Enligt ett beslut i Uddevalla tingsrätt försattes 17-åringen på fri fot i torsdags. Men han är fortfarande misstänkt för grov misshandel. Foto: Adam Ihse/TT

En 17-årig Bengtsforsbo misstänks för grov misshandel i Stenungsund förra söndagen. Han ska ha slagit målsäganden med ett tillhygge.

17-åringen är försatt på fri fot.

Misshandeln ska ha skett på Jörlandaskolans område i Stenungsund under en söndag. 17-åringen ska då ha misshandlat en annan person kraftigt.

Åklagaren begärde Bengtsforsbon häktad för försök till mord. Men tingsrätten avslog begäran eftersom den ansåg att det inte fanns tillräckliga skäl för häktning.

Däremot ansåg rätten att misstankegraden nådde upp till sannolika skäl för misstanke om grov misshandel.

Men Bengtsforsbon försattes på fri fot och anhållan hävdes.

Misstankarna mot 17-åringen kvarstår dock och utredningen fortsätter.

– Nu är 17-åringen på fri fot och jag får förhålla mig till det, säger utredande kammaråklagare Jessica Lundkvist Vardaro, som berättar så här om ärendet:

– Det finns en målsägande och en misstänkt. Tillhygge har använts vid misshandeln men jag vill inte gå in på vilken typ av tillhygge.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättHäktningarMisshandelStenungsundUddevalla tingsrättÅklagare

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.