Hoppa till huvudinnehållet

Vem skall köpa vår producerade el?

Publicerad:
”Ska kärnkraften och vindkraften byggas ut för att vi skall få billigare energi i Sverige eller för att våra bolag skall kunna exportera mer kilowattimmar?”, skriver insändarskribenten.
”Ska kärnkraften och vindkraften byggas ut för att vi skall få billigare energi i Sverige eller för att våra bolag skall kunna exportera mer kilowattimmar?”, skriver insändarskribenten. Foto: Marina Johansson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag kan tänka mig att det är många som kände en otäck klump i magen när de öppnade kuvertet med elräkningen för december.

Många har ju fått en större utgift än de har inkomst på grund av bl.a elen, trots att de har sparat el på alla möjliga vis.

Elen som stiger i pris är ju också en orsak till hög inflation som också gör att riksbanken höjer räntan, att maten blir dyrare osv. osv.

Regeringen, som i allra högsta grad är skyldiga till dessa skenande energipriser kommer ibland med vad de tycker är lysande förslag.

Ett av dessa är att ändra lagen så att Sverige kan bygga ut kärnkraften, ett annat är att vi skall offra vår fina natur med att bygga vindkraftsparker i de mest natursköna områden på landsbygden trots att den mesta energin förbrukas i storstäderna långt därifrån.

Eds kommun är ju en av 90 kommuner i Sverige som har fått frågan på remiss om deras inställning angående nya mindre kärnkraftverk på mindre orter och har en chans att eventuellt påverka resonemanget kring detta.

Den stora frågan jag ställer mig är:

Ska kärnkraften och vindkraften byggas ut för att vi skall få billigare energi i Sverige eller för att våra bolag skall kunna exportera mer kilowattimmar?

//Vänligen, Anders Torbjörnsson

Artikeltaggar

ÅsikterEdElEnergiKärnkraftVindkraft