Hoppa till huvudinnehållet

Pensionärer söker nya lokaler – vill se ett Föreningens hus

Publicerad:
PRO i Dals-Ed vill att det gamla ålderdomshemmet ska bli ett föreningshus.
PRO i Dals-Ed vill att det gamla ålderdomshemmet ska bli ett föreningshus. Foto: Helena Lindgren

PRO i Ed vill att kommunen satsar på ett nytt föreningshus. Pensionärsorganisationen föreslår i ett medborgarförslag att ett sådant skulle kunna starta i huset där det gamla ålderdomshemmet en gång låg.

PRO uppger i medborgarförslaget att deras nuvarande föreningslokal i källaren på Hagalid är bristfällig.

– Den saknar både toalett och parkeringar för handikappade. Vi skulle behöva en lokal med bättre tillgänglighet, säger Monica Sandström, ordförande i PRO Dals-Ed.

Hon nämner att även SPF har problem med sin föreningslokal på andra våningen på Gamla Real där det saknas hiss.

Nyligen renoverat

Det som en gång var det gamla ålderdomshemmet i Ed står, enligt PRO, helt tomt idag. Genom åren har det förutom ålderdomshem bland annat varit förskola i flera omgångar och nu senast kontor. Det ligger mitt emot kyrkan i Ed och ska ganska nyligen ha renoverats.

Monica Sandström, ordförande i PRO Dals-Ed.
Monica Sandström, ordförande i PRO Dals-Ed. Foto: Helena Lindgren

Pensionärsorganisationen föreslår i medborgarförslaget att kommunens föreningar som är i behov av lokal kan få ta plats där.

– Det är synd att ett sådant fint hus bara står tomt. Det finns massa små kontorsrum, ett kök och ett stort samlingsrum, säger Monica Sandström.

PRO yrkar i medborgarförslaget att kommunen beslutar att använda huset till ett Föreningens hus eller i alla fall utreda möjligheten.

Artikeltaggar

Dals-Eds kommunDals-Eds kommunFörskolorGamla RealMedborgarförslagParkeringPolitikPROSamhälleTomtar

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.