Hoppa till huvudinnehållet

Elbolaget ersätter kunder för strömavbrottet – då betalas det ut

Publicerad:
I oktober ifjol inträffade ett stort strömavbrott i Bengtsfors. Bengtsfors Energi berättar nu att man kommer att betala ut avbrottsersättning under mars månad.
I oktober ifjol inträffade ett stort strömavbrott i Bengtsfors. Bengtsfors Energi berättar nu att man kommer att betala ut avbrottsersättning under mars månad. Foto: Daniel Johansson

Bengtsfors Energi AB räknar med att ersättningen efter det omfattande strömavbrottet i oktober ifjol kommer att dras av på kundernas fakturor för mars månad. Det skriver det kommunala energibolaget på sin hemsida.

Bengtsfors strömlöst i över 15 timmar - prognoserna flyttades fram flera gångerVaror för många tusentals kronor måste slängas på grund av strömavbrottetStrömavbrottet: ”Kunderna kommer att få ersättning”Kommunen efter strömavbrottet: ”Vårt reservaggregat gick inte igång”

Det var i början av oktober som hela Bengtsfors centralort slogs ut av ett massivt strömavbrott. Totalt drabbades cirka 1 100 hushåll.

Strömmen gick i hela centralorten omkring klockan 21 på kvällen och var inte tillbaka förrän vid lunchtid klockan 12 dagen därpå.

Anledningen till strömavbrottet visade sig vara en stolpe som blåst ner samtidigt som Vattenfalls reservlina varit trasig i en vecka.

I Bengtsfors fick handlarna slänga frysvaror, kommunens växel låg nere och mat till äldre och skolelever fick lagas i Billingsfors.

Kunder som har ett elavbrott som varar i minst 12 timmar ska automatiskt få avbrottsersättning från sitt elnätsföretag. Ersättningen är 12,5 procent av den beräknade årliga nätkostnaden, men minst 1 000 kronor.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors Energi ABBillingsforsElEnergiEnergiförsörjningSamhälleStrömavbrottVattenfall

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.