Hoppa till huvudinnehållet

SMHI varnar: risk för ishalka under natten och morgonen

Publicerad:
Reporter Sofie Borg
Sofie Borg
sofie.borg@arvikanyheter.se
Kör försiktigt, det ser ut att bli halkigt på måndagsmorgonen.
Kör försiktigt, det ser ut att bli halkigt på måndagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson/TT

SMHI har gått ut med en gul varning för plötslig ishalka under natten och morgonen. Varningen gäller hela Fyrbodal.

– Det är regn som passerar, men sen klarnar det upp och då kan det frysa på under natten, säger Anders Wettergren, jourhavande meteorolog på SMHI.

Det kan bli halkigt på sina ställen under morgontrafiken i Dalsland. Ett regnområde rör sig över Fyrbodal och det kan sen frysa på under natten. Norra Dalsland verkar dock klarar sig bättre än de södra delarna.

– Ni ligger inte i det centrala området som vi har varnat för, Dalsland ligger mer perifert, men det ligger en varning hos er också, säger Anders Wettergren.

Omkring Uddevalla och upp mot Vänern kommer det desto mer regn under kvällen.

– Nån gång i natt spricker det upp och då faller temperaturen direkt. Förhållanden är detsamma i Dalsland, men där kommer det mindre regn så det hinner nog torka upp en del under natten skulle jag tro.

Snöchans

I veckan som kommer ser det ut att kunna bli vinter igen.

– Nu blir det lite blåsigt ett tag, men på tisdag kommer lågtryck västerifrån och det ser ut att bli snö, säger Anders Wettergren.

Lågtrycket ser ut att hålla i sig över onsdagen, medan torsdag och fredag blir kallare igen. Men framåt helgen är det dags för nästa lågtryck och det kan komma mer snö.

– Det ser ut som att vi får lite vinter till slut, säger Anders Wettergren.

Artikeltaggar

DalslandHalkaRegnSMHISnöUddevallaVindVäderVänern

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.