Hoppa till huvudinnehållet

REPLIK: Vad händer vid nästa stora snöoväder?

Publicerad:
Snöovädret i Dalsland i mellandagarna.
Snöovädret i Dalsland i mellandagarna. Foto: Daniel Johansson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Bengtsforshus vd Pär Nilsson duckade bak snödrivorna och svarade inte på de påståenden som snögubben belyste. Jag tror de flesta håller med Pär Nilsson om att det kom väldigt mycket snö under Trettonhelgen, men det var likadant i hela vårt område. Så frågan blir nu när drivorna smält vad ska Pär Nilsson göra vid nästa stora snöoväder.

Ska vi vara beredda på att vänta flera dygn på snöröjning framför våra hyreshus. Då räcker det inte med att konstatera att det kommit eller kommer mycket snö utan man måste ha en beredskap både internt och externt när ovädren allt oftare slår till.

Vi hyresgäster i Dals Långed har full förståelse för att snöröjare har det besvärligt när det kommer mycket snö och därtill tung, men det förklarar inte misslyckandet med snöröjningen under Trettonhelgen bland hyreshusen i Dals Långed. Så ska vi hyresgäster räkna med att stå utan snöröjning i flera dygn vid nästkommande snöoväder eller har bostadsbolaget inte dragit lärdom av det inträffade?

För att locka till sig hyresgäster så har Bengtsforshus en slogan som talar om det bekymmersfria boendet, men det är frågan om det inte ska ändras till det bekymmersamma boendet.

Vi hyresgäster såg att Åmåls kommun bad om ursäkt för att snöröjningen inte blev som tänkt men vi får varken ursäkt eller hopp inför kommande snöoväder!

Snögubben

Artikeltaggar

Dals LångedPär NilssonSamhälleSnöSnöröjningVäderÅmåls kommun