Hoppa till huvudinnehållet

Åmål/Billingsfors fick ge sig mot topplaget Grums: ”Vi stretade emot bra”

Publicerad:
Alva Ömnehag gjorde ett av målen när Åmåls IBK/Billingsfors IBK förlorade med 2–7 borta mot topplaget Grums IBK.
Alva Ömnehag gjorde ett av målen när Åmåls IBK/Billingsfors IBK förlorade med 2–7 borta mot topplaget Grums IBK. Foto: Per Bäckström

Åmål/Billingsfors hängde med bra i två perioder, men till slut kunde tabelltvåan Grums IBK vinna med 7–2 (1–0, 2–2, 4–0). Alva Ömnehag och Tove Larsson gjorde målen för Åmål/Billingsfors som ligger näst sist i damtvåan.

Det dröjde drygt 16 minuter innan matchens första mål föll i Grums sporthall och det var hemmalaget som gjorde det. Grums IBK gick fram till 2–0 innan Åmål/Billingsfors svarade och kom tillbaka till 2–2 efter att Alva Ömnehag och Tove Larsson gjort var sitt mål.

– Vi stretade emot bra i två perioder. Grums hade mer boll, men vi försvarade oss duktigt. Men sista 10–15 minuterna blev vi trötta och orkade inte riktigt, säger Åmål/Billingsfors tränare Patrik Blixt.

Spelledig helg

Efter två perioder hade Grums ledningen med 3–2. I början av sista perioden hade Åmål/Billingsfors ett friläge, men fick inte till avslutet och i spelvändningen blixtrade hemmalaget till och satte 4–2.

– Den sekvensen kändes matchavgörande, sedan orkade vi inte resa oss.

Åmål/Billingsfors ligger fortfarande näst sist i tabellen. Den kommande helgen har laget spelledigt, men första helgen i februari gästar IFK Heden Billingsfors bollhall. Då kan det bli två matcher samma helg då det lutar åt att den sedan tidigare uppskjutna matchen mellan Dottevik U och Åmål/Billingsfors kommer att spelas.

Matchfakta

Grums IBK – Åmål/Billingsfors 7–2 (1–0, 2–2, 4–0)

Division 2 Värmland damer

Mål, första perioden: 1–0 (16.39) Klara Eldh

Andra perioden: 2–0 (0.13) Kajsa Salo, 2–1 (2.08) Alva Ömnehag, 2–2 (11.27) Tove Larsson, 3–2 (15.03) Kajsa Salo

Tredje perioden: 4–2 (2.44) Ronja Lindh, 5–2 (7.42) Ida Andersson, 6–2 (12.10) Beatrice Lundkvist, 7–2 (17.39) Christine Larsson

Utvisningar, Grums: 2x2 min Å/B: 3x2 min

Skott: 30–20 (8–4, 9–9, 13–7)

Publik: 92

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls IBKBillingsforsBillingsfors IBKDivision 2 VärmlandGrumsGrums IBKInnebandy

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.