Hoppa till huvudinnehållet

Centerpolitiker: Hjälp till att färdigställa cykel- och gångvägen

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Tobias Bernhardsson (C) vill se at Färgelanda kommun uttrycker sitt stöd för projektet Lelången gång- och cykelbana.
Tobias Bernhardsson (C) vill se at Färgelanda kommun uttrycker sitt stöd för projektet Lelången gång- och cykelbana. Foto: Helena Lindgren

Centerpolitikern Tobias Bernhardsson vill att Färgelanda kommun hjälper till att färdigställa cykel- och gångvägen mellan Högsäter och Färgelanda.

– Det är en fråga som diskuterats under många år och som skulle gagna både både pendlare, motionärer och turister, säger han.

Eldsjälar i den ideella föreningen Lelången cykel- och gångväg har lagt ner ett gediget arbete i den efterlängtade leden för gång och cykling mellan Färgelanda och Högsäter. Projektet har kommit en bit på vägen men är ännu inte klart.

Kommunens folkhälsoråd samt Dalslands Sparbank har beviljat medfinansiering och det finns långtgående planer på en projektansökan.

Färgelanda kommun, tillsammans med Trafikverket och Västra Götalandsregionen, bör uttala sitt fulla stöd samt verka för att projektet kan förverkligas, menar Centerpolitikern Tobias Bernhardsson i en motion.

– Kommunen behöver inte första hand inte gå in med ekonomiska medel utan istället fortsätta bidra i dialogen oh hitta framkomliga vägar, säger han.

Nu vill Tobias Bernhardsson se ett officiellt uttalande och att kommunen försöker att hitta lösningar för att fullfölja projektet, till exempel att föra dialog mellan den ideella föreningen, myndigheter, regionen, markägare samt andra aktörer eller bidragsgivare.

– Det är angeläget att kommunen uttalar sitt stöd för detta viktiga föreningsinitiativ som försöker lösa en fråga som diskuterats under många år och som skulle gagna ala som cykelpendla, träna eller turista på en idag rentav farlig vägsträcka för oskyddade trafikanter. Jag hoppas därför att fullmäktige kan få möjlighet att ta ställning till motionen vid något av mötena i närtid, säger han.

Artikeltaggar

CenterpartietDalslands SparbankFärgelandaFärgelanda kommunHögsäterLelångenMyndigheterPolitikTobias BernhardssonTrafikTrafikanterTrafikverketVästra Götalandsregionen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.