Hoppa till huvudinnehållet

Bengtsforsbor får skjuta upp dyra betalningar

Publicerad:
Elpriserna rusar i höjden. Elräkningen är en av flera tunga utgifter som många hushåll har svårt att klara av. Därför har Bengtsfors kommun beslutat att ge invånarna uppskov med vissa betalningar.
Elpriserna rusar i höjden. Elräkningen är en av flera tunga utgifter som många hushåll har svårt att klara av. Därför har Bengtsfors kommun beslutat att ge invånarna uppskov med vissa betalningar. Foto: Janerik Henriksson/TT

Privatpersoner i Bengtsfors med höga räkningar kommer att få uppskov av kommunen med att betala vissa av fakturorna.

Det står nu klart sedan kommunstyrelsen antagit ett förslag av Moderaterna.

M-förslag: ”Låt privatpersoner få uppskov med höga räkningar”

Dalslänningen har tidigare i januari berättat om förslaget, som i onsdags vann kommunstyrelsens gillande.

Uppskov kommer nu att kunna ges gällande betalning för barnomsorg, omvårdnad i särskilt och ordinärt boende. Däremot ströks förslaget om anstånd för betalningar av färdtjänstkostnader, vilket fanns med i det ursprungliga förslaget.

Det är de allmänt tuffare tiderna med höjda boräntor, omfattande elräkningar, höga bränslepriser och allmänna prisökningar som gjort att förslaget lämnades in.

Ska få anstånd

Alla kommuninvånare som upplever att de inte kan betala sina räkningar för detta ska kunna få anstånd.

Det samma ska gälla för elfakturor. När det gäller dessa ska kunderna hos Bengtsfors Energi AB kontakta det kommunala bolaget för samråd om amorteringsplan.

Beslutet om betalningsanstånd ska omfatta räkningar med fakturadatum från och med den 1 januari 2023 till den 30 april 2023.

Artikeltaggar

BarnomsorgBengtsforsBengtsfors Energi ABBengtsfors kommunDalslänningenElHus och hemHushållKommunstyrelsenModeraternaVård och omsorg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.