Hoppa till huvudinnehållet

NU-sjukvården sänker beredskapsnivån

Publicerad:
Tobias Johansson
tobias.johansson@dalslanningen.se
NU-sjukvården meddelade under måndagen att man går ner från förstärkningsläge till stabsläge.
NU-sjukvården meddelade under måndagen att man går ner från förstärkningsläge till stabsläge. Foto: Johan Nilsson/TT

Under måndagen meddelade NU-sjukvården i ett pressmeddelande att man sänker beredskapsnivån från förstärkningsläge till stabsläge. Detta med anledning av bland annat ett förbättrat patientflöde.

Den 30 december meddelade NU-sjukvården att trycket på vården ökat och att många medarbetare var sjuka, vilket gjorde att situationen i NU-sjukvården bedömdes som mycket pressat och organisationen fick gå upp i förstärkningsläge.

Nu har det dock ändrat sig och NU-sjukvården går tillbaka till stabsläge.

– Det är kombinationen av ett bra och engagerat arbete och ett förbättrat patientflöde, såväl från akuten till vårdavdelningar, som gör det möjligt för oss att sänka beredskapsläget, säger sjukhusdirektör Björn Järbur, i pressmeddelandet.

– Vi ser också stora förbättringar med utskrivningar från vårdavdelningar. Inflödet av patienter är nu på en lägre nivå. En del i detta är att vi nu också ser att tre virusinfektionerna covid, influensa och RS har börjat minska, säger han.

I pressmeddelande står också att även om kurvorna för alla dessa tre virus nu gått nedåt är smittspridningen i samhället fortfarande på höga nivåer för såväl covid-19 och influensa som RS.

Artikeltaggar

CoronavirusetInfluensaNU-sjukvårdenVård och omsorg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.