Hoppa till huvudinnehållet

Dalslands kanal: Trollnäs lämnar abrupt – Ruus gör comeback

Publicerad:
Reporter Andreas Dagström
Andreas Dagström
andreas.dagstrom@provinstidningen.se
Johan Trollnäs avgick på fredagen från uppdragen som vd för Dalslands Turist AB och Dalslands Kanal AB.
Johan Trollnäs avgick på fredagen från uppdragen som vd för Dalslands Turist AB och Dalslands Kanal AB. Foto: Conny Hultgren

Johan Trollnäs meddelade på fredagen att han med omedelbar verkan lämnar sina uppdrag som vd för Dalslands kanal AB och Dalslands Turist AB. I avvaktan på nyrekrytering har Benny Ruus anlitats som tillförordnad vd.

Personliga skäl ligger bakom att Johan Trollnäs hastiga avgång. Han har varit vd för Dalslands Kanal AB och Dalslands Turist AB sedan oktober 2019.

– Bolagen inleder omgående rekrytering av en efterträdare. Men i avvaktan på att denna process fullföljts har Dalslands Kanals tidigare vd Benny Ruus engagerats som tillförordnad i båda bolagen, meddelar kanalbolaget i ett pressmeddelande.

Ruus var vd och kanaldirektör under åren 1992 – 2019. Han började arbeta i verksamheten igen på måndagen och kommer att bli vd på nytt tills vidare.

Benny Ruus är tillförordnad vd under rekryteringsprocessen.
Benny Ruus är tillförordnad vd under rekryteringsprocessen. Foto: Tommy Löfgren

Artikeltaggar

ArbeteBenny RuusDalslands Kanal ABDalslands Turist ABJohan TrollnäsRekryteringTurism

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.