Hoppa till huvudinnehållet

Pelle Hedlund lämnar Almtuna – kör vidare i Nybro Vikings i Allettan

Publicerad:
Pelle Hedlund, här 2018 i moderklubben Åmåls SK:s tröja, har lämnat Almtuna IS i Hockeyallsvenskan och anslutit till Nybro Viking, tabelltrea i Allettan södra.
Pelle Hedlund, här 2018 i moderklubben Åmåls SK:s tröja, har lämnat Almtuna IS i Hockeyallsvenskan och anslutit till Nybro Viking, tabelltrea i Allettan södra. Foto: Fredrik Tacacho

Det står nu klart att Åmålsbördige Pelle Hedlund, 25, lämnar Almtuna IS i Hockeyallsvenskan. I ett gemensamt beslut med klubben söker han sig nu vidare till Nybro Vikings i Allettan södra.

Pelle Hedlunds karriär fortsätter i Nybro Vikings, tabelltrea bakom HC Dalen och Kalmar HC i Allettan södra. Det offentliggjorde Almtuna IS på sin hemsida i onsdags kväll där klubben skrev följande:

”Det är nu klart att forwarden Pelle Hedlund lämnar Almtuna. Beslutet att han lämnar är ett gemensamt beslut och till det bästa för hans egen utveckling som spelare.”

Spelat 29 matcher

Texten fortsätter: ”Forwarden Pelle Hedlund 25 år med Åmåls SK som moderklubb kom till oss i Almtuna under säsongen 20/21 från Grums. Pelle har på 101 matcher hos oss stått för 18 (6-12) poäng. Efter en tid med allt mindre speltid så har vi kommit överens om att det är bättre för Pelle att söka sig vidare så att han får spela mer”.

Under årets säsong har Pelle Hedlund spelat 29 matcher för Almtuna i Hockeyallsvenskan. Där har det blivit ett mål och en assist för anfallaren från Åmål.

Artikeltaggar

Almtuna ISÅmålÅmåls SKGrumsHC DalenHockeyallsvenskanIshockeyNybroNybro VikingsPelle Hedlund

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.