Hoppa till huvudinnehållet

Bengt Dåverhög har avlidit

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Bengt Dåverhög har avlidit i en ålder av nära 83 år.
Bengt Dåverhög har avlidit i en ålder av nära 83 år. Foto: Thomas Wallin

Bengt Dåverhög, Ärtemark, har hastigt gått bort under sitt 83:e levnadsår.

Bengt växte upp på Dåvershögen i Ärtemark med lant- och skogsbruk. Hans stora intresse för skogen ledde honom in på skogliga yrken såsom skogvaktare, virkesköpare och skogsmästare.

Efter att ha verkat och bott i bland annat Alingsås och Säffle vände han och hustrun Ingrid tillbaka till hembygden i slutet av 1980-talet och bosatte sig i Ärtemarks-Bön. I samband med detta valde Bengt att starta egen verksamhet inom skogsrådgivning och ägnade också mycket tid åt att underhålla sin skog.

I skogen odlade han också sitt stora intresse för jakt, vilket han fört vidare till både barn och barnbarn. Bengt och Ingrid gifte sig 1965 och fick tre barn.

Bengt hade ett stort engagemang i sin hembygd och i många andra ideella sammanhang, till exempel Bengtsfors Missionsförsamling, och visade stor omsorg och gav en hjälpande hand till alla som behövde.

Den bortgångne sörjs närmast av makan Ingrid, barnen Anna, Carl och Daniel samt fem barnbarn och tre barnbarnsbarn.

Artikeltaggar

AlingsåsBarnBengt DåverhögDödsfallSkogSäffleÄrtemark

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.