Hoppa till huvudinnehållet

Lokal författare är ”Årets debutant” – prisas av bokbloggare: ”Superkul”

Publicerad:
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Ann-Catrin Mattsson, Högsäter, har gett ut två böcker i serien ”Jordfödd” och får utmärkelsen ”Årets debut” för den första, ”Dotter av Jord”.
Ann-Catrin Mattsson, Högsäter, har gett ut två böcker i serien ”Jordfödd” och får utmärkelsen ”Årets debut” för den första, ”Dotter av Jord”. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Ann-Catrin Mattsson från Högsäter får utmärkelsen ”Årets debut” för sin första bok ”Dotter av jord”. Juryn består av Instagrams bästa bokbloggare.

– Det är såklart jätteroligt, superkul, 2022 släpptes det så många bra böcker, säger hon.

Dalslänningen gjorde ett besök hos Ann-Catrin Mattsson innan jul inför hennes andra bokutgivning ”Varsel i natten”. Böckerna ingår i en serie historiska romaner och hon berättade då att hon har material till sju böcker. I serien får läsarna följa huvudkaraktärerna Ailea och Rodrick när 30-åriga kriget rasar i Europa på 600-talet.

”Dotter av jord” fick ett fint mottagande och nu har den alltså utsetts till ”Årets debut” av en jury där tre av Instagrams största bokbloggare ingått.

– Det är såklart jätteroligt, superkul, 2022 släpptes det så många bra böcker, säger hon.

Påbörjat tredje

Även ”Varsel i natten”, som gavs ut strax innan jul, får goda vitsord.

– Det ramlar in en massa fina omdömen på sociala medier och i mejlen så det är superkul, säger Ann-Catrin Mattsson som påbörjat sin tredje bok i serien.

– Jag har gjort research och skissat upp boken och nu börjar en intensiv skrivarperiod. Tanken är att den ska komma ut i december, säger hon.

Artikeltaggar

BöckerDalslänningenFörfattareHögsäterInstagramLitteraturUtmärkelserVarsel

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.