Hoppa till huvudinnehållet

Tung bortaförlust för Färgelanda: “Det var en tuff match”

Publicerad:
Färgelandas tränare Felix Ljung var endast nöjd med den första halvleken i förlustmatchen mot Borås.
Färgelandas tränare Felix Ljung var endast nöjd med den första halvleken i förlustmatchen mot Borås. Foto: Pontus Nordwall

När Färgelanda mötte Borås City på hemmaplan blev det vinst med 8-5 men Borås fick nu revansch och kunde vinna sin hemmamatch med klara 6-2. Färgelanda har nu ett tufft läge som jumbo i tabellen med fyra matcher kvar att spela.

– Det var en tuff match och de hade lärt sig läxan sedan förra mötet, säger Färgelandas tränare Felix Ljung.

Det var en jämn inledning på matchen men med få målchanser. Borås fick sedan till ett par bra lägen utan att få till bollen. Färgelanda var nära att komma till flera fina lägen och hade bland annat ett skott utanför. Efter sju minuters spel kom matchens första mål när Borås tog ledningen. Tre minuter senare vann Färgelanda bollen och i en tre mot en kontring kunde Jesper Karlsson sätta dit kvitteringen. Borås försvarade sig mycket bra och Färgelanda som hade svårt att ta sig igenom tog en timeout med tolv minuter kvar av halvleken. Det hjälpte inte utan Borås kunde kort därefter ta ledningen med 2–1. Färgelanda gav sig dock inte och Alexander Kofoed Hansson kvitterade innan halvleken var slut.

Färgelanda gjorde det bra men Borås skapade mer och Färgelanda var nog mest nöjda med ett oavgjort resultat.

Borås drog ifrån

Borås hade mest boll i inledningen av den andra halvleken och tog även ledningen med 3–2. Färgelandas målvakt Henrik Albinsson fick en del att göra i andra och stod för en del bra räddninga men hade även hjälp av målställningen som Borås träffade flera gånger. Färgelanda kom inte upp i nivå i den den andra halvleken och när sex minuter åtestod gjorde Mahmoud Amiry sitt tredje mål vilket gav en 4–2 ledning för Borås. Kort därefter kom även 5–2 och matchen kändes avgjord. Till slut vann Borås med 6–2.

Färgelanda gjorde det bra i den första halvleken men Borås försvarade sig väldigt bra och vann matchen rättvist då de skapade mer målchanser.

– Borås bjöd inte på många ytor och vi kunde inte ställa om på dem som vi gjorde i förra mötet. Första halvleken var bra för oss men i den andra halvleken kommer vi tyvärr inte upp i nivå, säger Felix Ljung.

Färgelanda är nu sist i tabellen med fyra matcher kvar att spela och har sex poäng upp till Lidköping United som ligger precis över nedflyttningsstrecket. På fredag väntar sertietvåan Nol på hemmaplan, som Färgelanda förlorade klart mot på bortaplan, och det är nog helt nödvändigt med tre poäng om de skall kunna hänga kvar.

– Det blir nog tufft annars men vi har slagit dem förut och skall visa att vi är starka på hemmaplan, säger Felix Ljung.

Matchfakta:

Futsal division 1 västra Götaland

Borås City FC – Färgelanda IF 6–2 (2–2)

Målen: 1–0 Fawad Zemarai (7), 1–1 Jesper Karlsson (10), 2–1 Mahmoud Amiry (14), 2–2 Alexander Kofoed Hansson (18), 3–2 Mahmoud Amiry (23), 4–2 Mahmoud Amiry (34), 5–2 Ahmed Baker (36), 6–2 Alex Lundh (38)

Varningar, Borås: Fawad Zemarai, Joakim Raisi

Färgelanda: Patrik Hansson

Domare: Marcus Liljedal

Artikeltaggar

BoråsBorås City FCFärgelandaFärgelanda IFFutsalHenrik AlbinssonLidköping United

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.