Hoppa till huvudinnehållet

Sju småttingar välkomnades till bygden

Publicerad:
Reporter Helena Lindgren
Helena Lindgren
helena.lindgren@dalslanningen.se
Hela sju småttingar har fötts under 2022 i Ärtemarks socken och fyra av dem var på plats med sina familjer i församlingshemmet i söndags för att bli uppmärksammad av byalaget. Från vänster: Signe Marsell med pappa Marcus, mamma Fredrika och syster Nicolina. Hilma Lind med mamma Malin. Ezekiel Viklund med mamma Linda och pappa Jonatan samt syskonen Efraim och Elika.Hilma Forsling med mamma Sandra, pappa Alexander och bröderna Harry, Ivar och Tage.
Hela sju småttingar har fötts under 2022 i Ärtemarks socken och fyra av dem var på plats med sina familjer i församlingshemmet i söndags för att bli uppmärksammad av byalaget. Från vänster: Signe Marsell med pappa Marcus, mamma Fredrika och syster Nicolina. Hilma Lind med mamma Malin. Ezekiel Viklund med mamma Linda och pappa Jonatan samt syskonen Efraim och Elika.Hilma Forsling med mamma Sandra, pappa Alexander och bröderna Harry, Ivar och Tage. Foto: Helena Lindgren
  • Det var mycket spännande att titta på för Signe Marsell som tillsammans med systern Nicolina Marsell var i församlingshemmet i söndags.
    Det var mycket spännande att titta på för Signe Marsell som tillsammans med systern Nicolina Marsell var i församlingshemmet i söndags. Foto: Helena Lindgren
  • Barnene passade på att dansa ut julen.
    Barnene passade på att dansa ut julen. Foto: Helena Lindgren
  • Hilma Forsling spanade nyfiket på lussebullarna.
    Hilma Forsling spanade nyfiket på lussebullarna. Foto: Helena Lindgren

Ärtemarks framtid är säkrad. Under 2022 föddes sju nya invånare i bygden. I söndags välkomnades de varmt av byalaget.

Sedan 2008 har Ärtemarks byalag haft en omtyckt tradition. Vid den här tiden på året välkomnar de alla bebisar som har fötts under det gångna året i trakten. Och under 2022 var det ovanligt många småttingar som kom till världen.

– Under 2022 har det fötts sju bebisar i Ärtemark, säger Ulrica Sandberg från byalaget.

Traditionen har haft några års uppehåll med anledning av pandemin, men senast byalaget välkomnade nya invånare var det endast tre småttingar.

De nya invånarna Signe Marsell, Hilma Lind, Hilma Forsling och Ezekiel Viklund var på plats och fick varsin Mumin-mugg samt en bukett tulpaner.

Besökarna passade även på att dansa ut julen.
Besökarna passade även på att dansa ut julen. Foto: Helena Lindgren

Det fick även Alma Wilhelmsson, Ture Johansson och fröken Alfredsson, som är så ny på jorden att hon ännu inte fått något namn, men dessa småttingar var av olika anledningar inte på plats.

Under söndagen passade besökarna även på att dansa ut julen samt fika med lussebullar och pepparkakor.

Innan alla gick hem kom det även en man med röd toppluva på besök och överraskade barnen.

Alva och Hans-Olov Abrahamsson sjöng och spelade för besökarna.
Alva och Hans-Olov Abrahamsson sjöng och spelade för besökarna. Foto: Helena Lindgren

Artikeltaggar

BengtsforsFamiljJulNyföddaTraditionerÄrtemark

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.