Hoppa till huvudinnehållet

Snökaoset ställer till det i Dalslands busstrafik - många linjer inställda

Publicerad:
Snöovädret påverkar kollektivtrafiken i Dalsland. Fram till klockan 12.00 på torsdagen beräknas många busslinjer vara inställda.
Snöovädret påverkar kollektivtrafiken i Dalsland. Fram till klockan 12.00 på torsdagen beräknas många busslinjer vara inställda. Foto: Tobias Johansson

Snöovädret fortsätter ställa till det i kollektivtrafiken under torsdagen. Västtrafik meddelar att många busslinjer i Dalsland är inställda fram till klockan 12.00.

Det snöoväder som började dra in över Dalsland under onsdagen, som SMHI flaggat med orange varning, har gett konsekvenser i kollektivtrafiken. Västtrafik skriver i ett meddelande på deras hemsida att många busslinjer i Dalsland är indragna till klockan 12.00 på torsdagen. Orsaken är vädret och väglaget.

Till en början var samtlig busstrafik i Dalsland inställd fram till klockan 9.00 på torsdagsmorgonen, men kort därefter förlängde man till lunchtid och ändrade statusen från ”samtliga busslinjer” till ”många busslinjer” .

Man skriver i meddelandet att det finns risk för störningar i hela Västra Götaland, och att man får räkna med förseningar och inställda avgångar.

Tobias Johansson

Artikeltaggar

DalslandKollektivtrafikSMHITrafikVästtrafik

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.